ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ UYARDI!

ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ UYARDI!

?ARICILAR YALANCI BAHARA ALDANMASIN?

 

Arı yetiştiricileri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bal üretimini olumsuz etkileyebileceğinden endişelenirken Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği arı yetiştiricilerini yalancı bahara karşı uyararak "Arıcılarımız, ´havalar ısındı, kovanları açalım, bahar pozisyonuna getirelim´ düşüncesine girmesin. Hiç kimse kovanının sargısını, örtüsünü değiştirmesin? denildi?
Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği yetkilileri bir açıklama yaparak yurt genelindeki arıcı yetiştiricilerini uyararak; hava sıcaklıklarının şubat ayında mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği hatırlatılıp, ?Arıcıları ?yalancı bahar´ olarak adlandırılan bu duruma karşı dikkatli olsunlar ? ifadesi kullanıldı?
Açıklamanın devamında arı yetiştiricilerinin, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla kendisini gösteren ?Yalancı Bahar´ın olumsuz etkilerini kovanlara, bal, kek ve şurup takviyesi yaparak en aza indirebilecekleri de vurgulandı?
Yetiştiricilerin yüzde 25´inin faaliyet gösterdiği İç Anadolu Bölgesi´nde kovanlarında sonbahar bakımını yaparken gerekli önlemleri alan arıcıların "yalancı bahardan" fazla etkilenmeyeceğini ifade edilen açıklama da "Arıcılarımız kovanda arılar için yeteri kadar bal bırakmışsa çok sorun olmayacak. İllerdeki arıcı birliklerimizle görüşüyoruz ve balı yetersiz olan arıcılarımızı kovanlarını kek veya şurup ile beslemelerini öneriyoruz" denildi?
Açıklamada yetiştiricilere, arılarının mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklardan etkilenmemesi için şu uyarılarda bulundu: "Zamansız olan her şey doğaya zarar veriyor. Arıların şu andaki hareketlenmeleri olumsuz sonuç verdi. Bu durumda zamanından önce yani erken geliştiği için arı fazla bal tüketiyor. Arılar kış salkımında iken çok az bal tüketir ama bahar havası olduğunda yavru dönemi başlıyor ve yavruladığı için de yavruların ihtiyacı olan bal ve poleni kullanıyor. Dolayısıyla tüketim artıyor. Yeteri kadar bal bırakan arıcılarımızın kovanlarına hiç dokunmalarına gerek yok. Arıcılarımız, ´havalar ısındı, kovanları açalım, bahar pozisyonuna getirelim´ düşüncesine girmesin. Hiç kimse kovanının sargısını, örtüsünü değiştirmesin ve açmasın. Sadece balla mücadelesini yapsınlar, sonbaharda iyi mücadele yapmışlarsa çok da sıkıntı değil."
HABER MERKEZİ?



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”