Arif Molu Meslek Lisesinde depremzedeler için çadır üretiliyor

Arif Molu Meslek Lisesinde depremzedeler için çadır üretiliyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrası bölgede yaşayan vatandaşların barınma ihtiyaçları için Arif Molu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda çadır üretiliyor. 

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Arif Molu Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde yaşanan deprem felaketi dolayısıyla bölgedeki vatandaşların barınma ihtiyaçları doğrultusunda çadır üretimi yapılıyor.

Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse çadır üretimi yapılan okulu ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Karaköse; deprem bölgesindeki vatandaşların soğuk havalardan korunması için Milli Eğitim Bakanlığının talebi üzerine çadır üretimine başladıklarını belirterek şunları kaydetti. “Bu lisemizde mevcut durumu şu anda görüyorsunuz. Burada bizim meslek lisemizin öğretmenleri, halk eğitim merkezimizin öğretmenleri, gönüllü vatandaşlar ve öğrencilerimiz hepsi birlik oldular, kenetlendiler üretim yapıyorlar. Çadır yapıyorlar, çadır dikiyorlar. Yaşadığımız bu deprem felaketinden sonra ülke olarak birçok alanda gösterdiğimiz birlik ve beraberliğin bir örneğini de burada görüyoruz. Deprem bölgesinde şu anda havalar çok soğuk, orada ihtiyaç olan malzemelerden bir tanesi de çadır. Milli Eğitim Bakanlığımız bizden bu alanda üretim yapmamızı istedi, bakanlık olarak destek verdiler. Bunun sonucunda da biz tüm imkanlarımızı seferber ettik. Öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve gönüllü vatandaşlarımız hepsi gece gündüz birlik oldular ve oradaki talebi karşılamaya çalışıyorlar. “

Günlük 50 çadır üretip, fabrika gibi çalıştıklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse sözlerini şöyle sürdürdü.“Burada gördüğünüz ortamı bir günde oluşturduk ve adeta fabrika gibi çalışıyoruz. Şu anda da bir gün içerisinde 50 adet çadır üretiyoruz. İnşallah biraz sonra da bu çadırların bölgeye sevkini gerçekleştireceğiz. Öncelikle ben bu birlik ve beraberlik duygusunun bu işbirliğinin çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Özellikle eğitim camiasına bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sadece çadır değil; uyku tulumu, soba ve yatak üreten gönüllü öğretmenlerimiz var. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar her türlü imkanı seferber ederek inşallah bu yaraları bir an önce saracağız.”

Bahameddin Karaköse sözlerinin sonunda, deprem bölgesinden gelen 4 bin öğrencinin ilimizdeki okullara naklini gerçekleştirip, kırtasiye ve barınma ihtiyaçlarını da karşıladıklarını ifade etti. 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor