ARİFE ÖĞRETMEN’İN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

ARİFE ÖĞRETMEN’İN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Yaklaşık 2 ay önce Talas ilçesinde yaşanan ve herkesi yasa boğan olayda arkadaşlık teklifini reddeden rehberlik öğretmeni 26 yaşındaki Arife Nur Sarıoğlu'nu tabanca ile vurarak öldürdükten sonra intihara kalkışan zanlı T. T. hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yaklaşık 2 ay önce Talas ilçesinde yaşanan ve herkesi yasa boğan olayın faili 29 yaşındaki T.T. hakkında arkadaşlık teklifini reddeden rehberlik öğretmeni 26 yaşındaki Arife Nur Sarıoğlu'nu tabanca ile vurarak öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hatırlanacağı üzere olay, 20 Mayıs 2021 tarihinde Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Taslak Sokak'ta yaşanmıştı. Rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu, evden çıkışta, kendisini bekleyen zanlı T. T. ile karşılaştı. Zanlı daha önce de birçok kez arkadaşlık teklifinde bulunduğu Sarıoğlu'na teklifini yinelemiş, Sarıoğlu olumsuz yanıt verince belinden çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etmişti. Vücuduna 3 mermi isabet eden Sarıoğlu, kanlar içinde yere yığılmış, zanlı bu kez de kendi başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar girişiminde bulunmuştu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, Sarıoğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlenirken zanlı T.T. ise yapılan ilk müdahalesinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Zanlı T.T. tedavisinin ardından mahkemece tutuklanarak demir parmaklıklar ardına gönderilmişti.

Olayın üzerinden geçen yaklaşık 2 aylık zaman diliminde zanlı T.T. hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi ve Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Zanlı hakkın da, 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenirken; zanlının ifadesinde "Arife'yi 7-8 yıldır tanırdım. Uzun süreden beri Arife ile birliktelik kurmak istiyordum. Olay günü yanına konuşmak için gittim. Hayatında başka biri olduğunu söyleyince bir anlık gaflet ile ateş ettim. Öldürmek için gitmedim. Pişmanım" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

Öte yandan mahkeme heyetinin iddianameyi kabul etmesinin ardından zanlının ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkarak hesap vereceği kaydedildi.



Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı