ARIK SAĞLIK ÖRGÜTLERİ VE SAĞLIK KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

ARIK SAĞLIK ÖRGÜTLERİ VE SAĞLIK KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK: “DOKTORLARI HASTA SEÇMEK ZORUNDA BIRAKMAYIN”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ilimizde faaliyet gösteren sağlık örgütleri ve sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Vekil Arık temasları sonrası yaptığı değerlendirmede salgının etkilerinin giderek arttığını belirterek vatandaşları uyararak “Ekonomik gerekçelerle kısıtlamaların kalkmasının ardından salgının kontrolden çıktı. Üzülerek gözlemliyoruz ki önlem alınmazsa doktorlar İtalya ve İspanya’da olduğu gibi hastalar arasında tercih yapmak zorunda kalacak” ifadesini kullandı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Ümit Özer ilimizde faaliyet gösteren sağlık örgütleri ve sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. CHP’liler Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Eşref Bolat, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Haluk Kutay Taşdemir’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Kendisi de doktor olan CHP Kayseri Milletvekili Arık ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirme de sağlık çalışanlarının salgınla mücadelede canla başla görev yaptığını belirterek, “Virüs kaptığı zaman öleceğini bile bile insanların hayatını kurtarmak için canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının vatan savunması için cephede mücadele eden Mehmetçikten farkı yok. Bunun için salgın bir meslek hastalığı sayılmalı ayrıca salgın nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit sayılmalıdır. Bu konuda bir kanun teklifi hazırladım. Bunu bir siyasi kaygı ile değil bir hakkın teslim edilmesi için hazırladım. Umarım diğer partiler de buna destek verir ya da ortak bir karar alınarak tüm siyasi partilerin ortaklığı ile bu kanun teklifi meclise gelir ve bu hak teslim edilir. Ben tüm olumsuzluk ve haksızlıklara rağmen kahramanca mücadele eden hasta bakıcısından başhekimine kadar tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 Salgının hızla yayıldığını ve sonbaharla birlikte vaka sayıların daha da artmasının beklendiğini ifade eden Arık “Bugün açıklanan rakamlarla alandaki tablo birbirinden çok farklı… Vaka ve ölüm sayılarının açıklanandan çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Ama rakamların hiç önemi yok, yitirdiğimiz her can bizim için önemli. Bir tek insanımızın dahi burnunun kanamasını istemeyiz. Ancak gerekli tedbirler alınmaz ise hekimlerimiz İtalya’da, İspanya’da örneklerini gördüğümüz, kabullenmekte zorlandığımız acı bir tablo ile karşı karşıya kalacak hastalar arasında tercih yapmak zorluğuyla karşı karşıya kalacak. Bunun için bir an önce ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor. Aylardır destansı bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarımız artık tükenmek üzere… Onların moral ve motivasyonunu yükseltmemiz gerekiyor. Onların moral ve motivasyonunu yükseltmek için alkıştan daha fazlasına ihtiyaç var. Kendini insanların hayatını kurtarmaya adayan bu fedakar insanların özlük hakları ivedilikle iyileştirilmeli ve bu yapılırken de sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmamalıdır.”ifadesini kullandı.

Sözlerinin sonunda vatandaşlara da seslenen Arık, “Büyük bir fedakarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarımızın emeklerine saygı, daha da önemlisi kendiniz ve sevdiklerinizin hayatını için lütfen kurallara uyun. Gerekli olmadıkça dışarı çıkmayın. Çıkmak zorunda kalırsanız da maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyun, sağlıcakla kalın” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı