ARIK’TAN MHP’Lİ VEKİLLERİN KANUN TEKLİFİNE TEPKİ

ARIK’TAN MHP’Lİ VEKİLLERİN KANUN TEKLİFİNE TEPKİ

“TOPLUMU KUTUPLAŞTIRMAKTAN VAZGEÇİN”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP Konya milletvekili Esin Kara ve Bursa milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun emekli binbaşıların koşullarının iyileştirilmesi amacıyla verdikleri kanun teklifinde astsubayların yanı sıra çaycıların, figüranların, tüp dağıtıcıların ve inşaat bekçilerinin alenen hakir görüldüğünü belirterek, “Bu teklif Cumhur İttifakının ülkeyi yönetemediğinin itirafıdır. Evet emekli binbaşılar yoksulluk sınırının altındaki emekli maaşları ile mağdur. Tıpkı emekli astsubayların, tıpkı emekli uzman çavuşların, tıpkı asgari ücretle yaşam mücadelesi veren insanlarımız gibi mağdur. Bu ülkede AK Parti yandaşları dışında herkes mağdur” diye konuştu.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun imzası ile TBMM başkanlığına sunulan, TSK Personel Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi tartışmaları da beraberinde getirdi. Söz konusu kanun teklifinin Cumhur İttifakının ülkeyi yönetemediğinin itirafı olduğunu belirten Arık, “AK Parti iktidarı ile Türkiye’de büyük kesimler büyük sıkıntılar yaşıyor. İşsizlik gün be gün artarken çalışanlar yoksulluk hatta açlık sınırındaki ücretler nedeniyle mutsuz ve umutsuz… Emeklilerimiz sefalete mahkum olmuş durumda. Yıllarca bu vatan için görev yapmış, sonrasında binbaşı rütbesindeyken emekli olmuş olan insanlarımız da mağdur… Evet emekli binbaşılar yoksulluk sınırının altındaki emekli maaşları ile mağdur. Tıpkı emekli astsubayların, tıpkı emekli uzman çavuşların, tıpkı asgari ücretle yaşam mücadelesi veren insanlarımız gibi mağdur. Bu ülkede AK Parti yandaşları dışında herkes mağdur...

Kanun teklifinin gerekçesine baktığımız zaman dehşete düşmemek elde değil. Söz konusu kanun teklifinde emekli bir binbaşı ile emekli bir başçavuşun maaşları kıyaslanmakta, ömürlerini TSK çatısı altında bu ülkenin savunmasına veren kahraman astsubaylarımızın maaşı, emekli uzman çavuşların maaşı kıyaslanarak ciddi bir haksızlık yapılmıştır. Maalesef milletvekillerimiz ortaklarının yıllardır yaptığı gibi toplumun bir kesimini yanlarına almak için diğer kesimlerini hedef göstermiştir. Türkiye bu kutuplaştırma zihniyettin çok çekti, lütfen toplumu kutuplaştırmaktan vazgeçin… İnsanlar evlerine helal ekmek götürüyorsa yapılan her iş kutsaldır, her iş onurludur. İnsanlar evine ekmek götürebilmek için çay dağıtıcılığı, figüranlık, tüp dağıtıcılığı ve inşaat bekçiliği yapabilir. Bu meslekleri hor görmek, bu meslekleri yapan insanları hakir görmek kimsenin haddi de hakkı da değildir ” diye konuştu.

AK Parti’nin yanlış politikaları nedeniyle Türkiye’de yandaş müteahhitler dışında tüm kesimlerin mağdur edildiğini belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yıllarca dirsek çürütüp hekim olan ama emekli olduğunda yoksulluk sınırının altında ücret almaya mecbur bırakılan hekimlerimiz mağdur. Neredeyse maaşları ya emekli olmaya korkan polislerimiz mağdur… Öğretmenlerimiz mağdur, devlet memurlarımız mağdur, asgari ücretliler mağdur… Çözüm ise bir kesimi hedef gösterip diğer kesimin koşullarını iyileştirmek değil bu ülkenin kaynaklarını bu ülkenin yurttaşları için harcamaktır. O itibar olarak gördüğünüz sarayın masraflarını, yandaş müteahhitlerin cebine akan hortumları kesip bu halka harcadığınız zaman hiç kimse mağdur olmaz.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı