ARKADAŞLARIMIZ CAHİLANE DAVRANDILAR

ARKADAŞLARIMIZ CAHİLANE DAVRANDILAR

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay oda hizmet binasında bir basın toplantısı tertipleyerek odalarına bağlı olarak faaliyet gösteren bir grup minibüsçü esnafının geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi önünde yaptı

Geçtiğimiz günlerde fabrikalara servisçilik yapan esnafların Büyükşehir Belediyesi önünde  eylem yaparak servisçi esnafı dışında kimseye P plaka verilmemesi  yönünde  talepte bulunması konusunda  meday mensuplarına değerlendirmede  bulunan Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay “Arkadaşlarımız iyi niyetli fakat yaptık yaptıkları çok yanlış bir yöntem” ifadesini  kullandı… Ay sözlerinin devamında “Kayseri’de biz bu güne kadar ulaşım sektörü ve Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası olarak,  Büyükşehir Belediyesine karşı hiçbir şekilde tavrımız olmadı, olamazda” diyerek  yaşanan  protesto  eylemini tasvip etmediklerini dile getirip  şunları kaydetti… “  Kayseri’de yaklaşık 2 bini aşkın servis ve 800 civarında da öğrenci servisi var. Toplamda biz 3 bin kişilik geniş bir aileyiz. Fakat bu geniş aile içinde odamıza kayıtlı üye sayısı 900 civarında. Diğer arkadaşlarımız ticaret odasına kayıtlı. Bu güne kadar her toplantıda bizim odamıza bağlı veya değildir diye bir ayrım içinde olmadık. 3 bin kişilik bir aile içinde arkadaşlarımız iyi niyetli arkadaşlarımızdı. Olay sonrasında Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ile görüştük. Gelişmeleri zaten kendisi ile görüşecektik. Genel Sekreter Mustafa Yalçın’ın cenazesinden dolayı toplantı iptal edildi” Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ile görüştük. Aydın bey de toplantıda bulundu. Tüm arkadaşlarımızın dile getirmek istediği şeyleri masaya yatırdık ve görüştük. Bu güne kadar öğrenci servislerinde bir araya getirme olayını çözdük. Personel servisi ile uğraşanlar daha yeni arkadaşlar. Ticaret odasına üye olanlar da var. Her gelişmeyi bunlarla paylaşmamız mümkün olmuyor. ‘P’ plaka alım şartları bellidir. Büyükşehir Belediyesi bunun kanununu kuralını en başından koydu. Sınırlama getirdi. Vergi kaydı olan ve aktif bu işi yapan esnaf ve sanatkarımız ‘P’ plaka almaya hak kazanmıştır. 5 bine yakın dosya müracaatı oldu. 2 bin 500’e kadar bir dosya onaylandı. Süreç uzadı ama 4 bin 500 esnaf olduğu için uzadı. Bunların göz ardı edilmemesi gerekir”                                            

Esnaflar adına konuşan Aydın Altundal ise pazartesi günkü yaptığımız toplantının hata olduğunu düşünüyoruz çünkü Büyükşehir Belediyesi yetkilileri esnaflar için, bizim için uğraşıyorlar. Bizlerde  onların bu çaba ve gayretlerine  teşekkür ediyoruz” ifadesini kullanarak  Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay’ın öz eleştiri yapan tavrına destek verdi….



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”