ARSLAN, ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MÜZAKERELERİNE KATILDI

ARSLAN, ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MÜZAKERELERİNE KATILDI

CEO BAKİ ERTEKİN: “BAŞARIYI İŞÇİLERİMİZLE YAKALAYACAĞIZ”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, güçlenerek büyüyen Erciyes Anadolu Holding ile gerçekleştirilen toplu sözleşme müzakerelerini tarihi bir toplantı olarak gördüklerini belirterek, “Erciyes Anadolu Holding’in sendikalarımızı ve üyelerimizi heyecanlandıran yeni yapısının başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2 Aralık 2019 tarihinde Kayseri Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Alparslan Baki Ertekin’i ziyaret etti. Görüşmeye HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Enerji-İş Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Öz Taşıma-İş Sendikası Av. Mehmet Ali Kayabaşı ile Konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanları ve iş yeri sendika temsilcileri, Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Baki Ertekin ile Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bütün şirketlerin genel müdür ve yöneticileri katıldı.

Ziyaretin ardından Arslan, Erciyes Anadolu Holding ile Konfederasyonabağlı Özçelik-İş Sendikası, Öz Ağaç-İş Sendikası, Öz İplik-İş Sendikası, Öz Taşıma-İş Sendikası, Enerji-İş Sendikası için gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi başlangıç toplantısına katıldı.

“Görüşmeleri tarihi bir buluşma olarak görüyoruz”

Arslan, uzun zamandır örgütlü oldukları Holdingin yeni ismiyle daha da güçlenerek büyüyen Erciyes Anadolu Holding olmasından sonra ilk kez toplu sözleşme müzakereleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu görüşmeleri tarihi bir toplantı, tarihi bir buluşma olarak görüyoruz. Holdingin yeni yapısındaki emekleri, katkıları için herkesi tebrik ediyor ve kutluyorum. Sendikalarımızı ve üyelerimizi heyecanlandıran bu yeni yapının başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Baki Ertekin konuşmasında, "Bugünkü toplantıyla birlikte 2020-2022 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamış bulunuyoruz. Bizler çalışan kardeşlerimizin alın teri soğumadan paralarını alsınlar isteriz. Kendi lehlerine yorumlanabilecek her bir maddeyi bugüne kadar işletmenin lehine değil, çalışanların lehine yorumladık ve bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.

“Hukuk yolları tükenene kadar birlikte mesai yapmaya devam edeceğiz”

Ertekin, “Buralar bize 80 milyonun emanetidir. 1. Derece Mahkemesi müsadere kararı verdi. Yine 1. Derece Mahkemesi Ceza Hukuku yönünden de eski ortakların ve eski sahiplerin özellikle bir aileye ait olanların tamamının FETÖ üyeliği ya da liderliğinden mahkûm etti. Hukuk yolları tükenene kadar burada birlikte mesai yapmaya devam edeceğiz. O gün ne zaman gelirse o güne kadar da biz buraları işçi kardeşlerimizle beraber el ele yönetmeye devam edeceğiz. Hepimiz büyük bir ailenin farklı çocuklarıyız, farklı işler ifa ediyoruz. Bizde de kimilerimiz iş yapacak, kimilerimiz yönetecek ama günün sonunda aynı amaç için vatana, millete, ümmete faydalı olmak, istihdamı, ihracatı artırmak için çalışacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu şartlarda her yeni bir istihdamın çok kıymetli ve önemli olduğunu vurgulayan Ertekin, “Bizim tek bir gündemimiz var; istihdamın, ihracatın artması ve ülkenin büyümesi. Biz bunları yapacaksak, bunu işçilerimizin emek gücüyle yapacağız. Makul olan her bir talebe makul bir şekilde yaklaşılacaktır, bunda kimsenin tereddüdü olmasın” ifadelerini kullandı.

“Başarıyı işçilerimizle yakalayacağız”

Ertekin, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda iş gücüne yeni bir kişi eklemenin kendileri için çok kıymetli ve önemli olduğunu vurgulayarak, “Bizim tek bir gündemimiz var o da istihdamın, ihracatın artması ve ülkemizin büyümesidir. Biz bunları yapacaksak, bunu işçilerimizin emek gücüyle yapacağız. Makul olan her bir talebe makul bir şekilde yaklaşılacaktır. Bu konunda kimsenin tereddüdü olmasın. Biz bugün işçimize ne vereceksek, hiçbir şey lütfetmeyeceğiz, onların haklarını veriyor olacağız. Belki de eksik teslim ediyor olacağız. Bu mantıkla bu masaya oturduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün burada bizimle birlikte olan Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve sendikalarımızın genel başkanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları