`ARTRİT` HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

`ARTRİT` HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Dünya Artrit Günü" dolayısıyla artirit hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi...

Erciyes Üniversitesi tıp fakültesi Dahili Romatoloji Bölüm  Başkanı Doç.Dr. Soner Şenel, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Hüseyin Demir ve Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Üyesi Prof.Dr. Zübeyde Gündüz ile Başhekim Yardımcısı Doç Dr.Ahmet Güney Etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

 

Dünya Artrit gününün odak noktası romatizma ve kas  iskelet hastalığı olan kişilerde ve bu hastalara sağlık hizmeti veren kişilerde bu hastalıklarla ,lgili farkındalığı artırmak amacıyla .Her yıl 12 ekim tarihinde Dünya Artrit Günü etkinlikleri düzenlenmektedir.

 

Yeni doğan çocuklarda daromatizma hastalığını görülebileceğinin altını çizen Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr Zübeyde Gündüz: "Akdeniz coğrafyasında bu hastalıklar sıkça görülüyor.Çocuklarda görülen romatizmalı hastalıkların genetik faktörler, enfeksiyonlar, bilinmeyen etkenler gibi nedenlerden kaynaklanabilir." dedi.

      

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Demir, romatizma hastalığı olan kişilerin çoğunun ağrı şikayeti ile gelen hastalar oldyğunu belirterek:" Hastalar genellikle ateş, ller ve ayaklarda morarma eklemlerdeki ağrı ve şişkinlik şikayeti ile genelde bize geliyorlar." şekilinde konuştu.

 

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Soner Şenel bu hastalığın tedavisinin önemini şu sözlerle anlattı:"İltihaplı romatizma hastalığı akciğeri, damarları etkilemektedir.Tedavi bu hastalıkta önemlidir. Tedavi olmayan hastalarda kangrene varan durumlar olabilir.Bu hastalığın belirtileri karın ağrısı, ateştir."



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi