AŞIRI HIZ KONTROLLERİ İŞE YARADI

AŞIRI HIZ KONTROLLERİ İŞE YARADI

ÖLÜMLÜ VE YARALAMALI KAZALAR AZALDI…

Orhan Düzgün, hız ihlallerine karşı yapılan denetimlerin ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 9.5'lik azalma sağladığını belirterek, Kayseri'nin bu düşüş ile Türkiye genelinde kazalarda en çok azalmanın yaşandığı 7'nci il konumuna yükseldiğini duyrudu….
Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplandı. Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Abdullah Gül, Melikşah ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinin temsilcileri ile kurula üye kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu belirtti. Kayseri'deki araç sayısını 321 bin, sürücü sayısını ise 480 bin olarak açıklayan Vali Düzgün, 2014 yılında trafiğe çıkan araç sayısının yüzde 11 arttığına işaret ederek, araç ve sürücü sayısının hızla arttığı günümüzde trafik kazalarından kaynaklı can ve mal kayıplarının en aza indirilmesinin önemine vurgu yaptı….
Bunun da eğitim, trafikte saygı ve kurallara uyma başta olmak üzere denetimlerle mümkün olacağının altını çizen Vali Düzgün, Kayseri'de 2014 yılında meydana gelen kazalardaki kusur nedenlerinin araştırıldığında hız ihlalinin yüzde 34 ile ilk sırada yer aldığını ifade etti. Kendilerinin de bu rakamı göz ardı edemeyeceğini ve hız ihlalinin önlenmesine karşı denetimlere kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Vali Düzgün sözlerini şöyle sürdürdü… Kimi zaman vatandaşlarımız hız ihlaline yönelik kontrollerden şikâyetçi olsalar da, bu kontrollerin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik olduğu açıktır. Nitekim, kentimizdeki ölümlü ve yaralamalı kazalarda yılın ilk 4 ayında yüzde 9'luk bir azalma yaşanmıştır. 2014 yılının ilk 4 ayında 3 bin 386 kaza meydana gelirken bu yıl bu rakam 3 bin 64'e gerilemiştir. Yakaladığımız yüzde 9.5'lik gerileme ile de Türkiye genelindeki kazalarda en çok azalmanın yaşandığı 7'nci il konumuna yükseldik.”
Vali Düzgün, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında azalışta denetimler kadar vatandaşların kurallara uyma konusunda gösterdiği özenin de katkısının bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. Emniyet kemeri kullanımına yönelik çalışmalardan da bahseden Vali Düzgün, Kayseri'de 30 kavşakta emniyet kemeri kullanımına yönelik kameralı denetimin yapıldığını, bu uygulamanın da emniyet kemeri takmanın bir alışkanlık haline getirilmesine yardımcı olduğunu vurguladı…
Vali Düzgün, trafikten kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik denetimlerin sürdüğünü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün egzos kontrollerine yönelik 2 araç ile 24 saat denetim yaptığını ifade etti.
Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Dede'nin çalışmalara ilişkin sunum yaptığı kurul toplantısının devamında gündeme alınan diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı…

AYLIK TAKİP VE KOORDİNASYON TOPLANTISI
VALİ DÜZGÜN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…
Orhan Düzgün başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay yapılan ve kısaca ATAK olarak isimlendirilen Aylık Takip ve Koordinasyonun Mayıs ayı toplantısında kamu adına yapılan çalışmalar ve hazırlanan projeler detaylarıyla birlikte ele alındı.
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Mayıs ayı Aylık Takip ve Koordinasyon (ATAK) Toplantısı'na Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Emin Avcı, Mustafa Masatlı, Mehmet Aktaş ve İlçe Kaymakamları, YURT-KUR Bölge Müdürü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik, İl Sağlık, Göç İdaresi Müdürleri ile kısa adI ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı temsilcisi katıldı.
Vali Düzgün, 7 Haziran tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin yaklaştığını hatırlatarak, seçim sürecinin Kayseri'de huzur ve güven içerisinde tamamlanabilmesine yönelik çalışmaların eksiksiz yürütülmesini istedi.
Vali Düzgün, Kaymakamlıklar ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının uyguladıkları ve uygulamayı planladıkları projelerin kamu düzeninin sağlanması, toplumsal sorunların çözülmesi ve vatandaş odaklı yenilikler getirmesi açısından taşıdığı öneme dikkati çekti.
Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan; yapımı devam eden ve planlanan öğrenci yurtları, 112 Acil Çağrı Merkezi, kentsel dönüşüm çalışmaları, Şehir Hastanesi Kampüsü inşaatı, Mülteci ve Sığınmacılar için Kabul ve Geri Gönderme Merkezi konularının da görüşüldüğü toplantıda Vali Düzgün, ilin her alanda gelişmesine, halkın hayat standardının yükseltilmesine yönelik çalışmaların, planlanan sürede yapılması konusundaki çalışmaların sürdürülmesi talimatını verdi.
Vali Düzgün, konuşmasının ardından, toplantı gündeminde yer alan konular hakkında ilgili kaymakamlar ve kamu kurumlarının yöneticilerinden bilgiler aldı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da