ASKON ?BİZ BİZE´ KAHVALTILARINA

ASKON ?BİZ BİZE´ KAHVALTILARINA

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU MÜDÜRÜ AYÇİÇEK KONUK OLDU ?

Askon Kayseri Şubesi´nin Cumartesi günleri tertiplediği ?Biz Bize´ kahvaltıları sürüyor? Etkinliğin bu haftaki konuğu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Ayçiçek oldu? Toplantıda Askon üyesi genç iş adamlarına hitap eden Ayçiçek 2017 yılında 600 kişinin isdihdamını sağlamayı deflediklerini duyurdu?
ASKON Şube Merkezinde Gerçekleşen etkinlikte ASKON Başkanı Ali ÖZCAN İşkur gibi kurumların İşverene kulak vermesini isteyerek işveren işçi sorunlarında sebebine bakılmaksızın işverene hatalı, kusurlu taraf olarak bakılmasını eleştirerek ?İşten ayrılmaların ardından sıkça yaşanan iş davalarında mahkemelerden çıkan sonuç büyük oranda işveren aleyhine oluyor İşverenin haklılığına bakılmıyor. İşvereni özellikle bu dönemlerde bu tarz davalar zor durumda bırakıyor, içerisinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılara bunlarda eklenince işveren istihdam gücünü kaybediyor.? değerlendirmesinde bulundu?
Özcan Konuşmasının devamında, Artık şu algının değişmesi gerekmektedir ?işveren azıyla kuş tutsa, her türlü önlemini alsa, tüm prosedürleri tamamlasa da haksız duruma düşürmekten vazgeçilmelidir? diye konuştu?.
Konuşmasında Ekonominin sağlamlaşmasına değinen Özcan ?Özellikle de böyle bir dönemde olumlu işler yapmak ve Türkiye ekonomisinin sağlamlığını hem insanımıza göstermek, hem de dünyaya tanıtmak, çok daha önemli hale geldi. İnşallah istihdam dostu büyüme politikalarıyla Türkiye´yi daha parlak bir gelecek bekliyor? İfadesini kullandı?.
Etkinliğin bu haftaki konuğu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Ayçiçek ise konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği´ başlattıklarını 2017 yılı için işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitimleri ve toplum yararına programlarla toplam hedeflenen 600 istihdam sağlamayı hedeflediklerini kaydederek ? İŞKUR işe alacağın kişinin maaşını ödüyor, sigortasını yapıyor. Program sonunda kişiyi istihdam etmeye devam edersen, SGK işveren payını İŞKUR ödüyor yine. Esasen İŞKUR, senin istihdam üzerindeki yükünü azaltıyor. İşverenlere hiçbir maliyeti yok? dedi?
Sözlerinin sonunda ASKON gibi Güzide Kuruluşların İşkur faaliyetlerini, çalışmalarını yakından takip etmelerini ve gerektiğinde İş - Kur olarak her türlü kolaylığın sağlanacağını belirten Ayçiçek ASKON a konuk olmanın memnuniyetini dile getirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları