ASKON ALTIN FİYATLARINA DAİR KONUŞTU

ASKON ALTIN FİYATLARINA DAİR KONUŞTU

“ALTIN YENİ ZİRVE YAPACAK”

Yükselen döviz ve altın fiyatlarına ilişkin bir açıklama da ASKON Kayseri’den geldi. Yapılan açıklamada altının yerinde kalmayacağı belirtilerek yeni bir zirve yapacağı vurgulandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri değerli maden, döviz ve mücevherat sektör kurulu başkanı Talha Büyükyıldız yükselen altın fiyatlarının aceleye sevk etmemesi gerektiğini söyledi. Büyükyıldız, “Altın gram bazlı olarak bir ayda 15 lira kazandırırken üç ayda 70 lira kazandırdı. 3 yılda ise 3 kat değerli hale geldi. Altın fiyatlarından bahsediyorsak kısa vadeli olarak düşünmemek gerekir. Günlük planlama yapıyorsanız altından uzak durun ancak geleceğe yönelik bir planlama için altın en güvenli birimdir. Bugünlerde altının zirve yapmaya başladığı görülüyor. Bu yatırımcılar için hemen dövize çevirmek anlamına gelmemeli. Altının ilerleyen dönemde zirve yapacağı dönemleri göreceğiz. Bunu çok kısa zaman dilimi için söylemek doğru olmaz ancak geleceği planlamak açısından bu öngörü piyasalara hâkim. Her yıl kendi rekorunu birkaç defa kırarak ilerliyor. Yatırımcılar için bu noktada sabır çok önemli” şeklinde konuştu.

Talha Büyükyıldız, “Gram altın dolar kurundaki hareketlere bağlı bir seyir izlerken altının ons fiyatındaki artış altın yatırımcıları için yeni fırsatlar oluşturacak. Piyasalar 2020 yılını, oldukça gerilimli ve oynak bir seyirde geçirdi. Olağanüstü fiyat hareketlerinin ve hacimlerin yaşandığı sıcak bir dönem yaşandı. Ticaret savaşlarının olumsuz etkileri ve dolar/TL'deki yükselişlerin devam etmesi altın fiyatlarında yükselişlere neden olabilir.” dedi. Gümüş fiyatlarına da değinen Büyükyıldız, “En değerli madenler arasında yer alan altını en özel günlerinde de hediye olarak kabul edenler tam tersi araştırmalar yaparak, altın düşer mi sorusunun cevabını arıyor. Yatırımcısı da alıcısı da ayrı ayrı merak ediyor. Bunun dışında gümüşte revaçta. Eskiden çok fazla esamesi okunmayan gümüş, piyasadaki yükselişini her geçen gün artırıyor. Önemli analizlere baktığımızda gümüş fiyatının gelecek 12 ayda yüzde 50 civarında yükselerek 32 dolar/ons seviyelerini görebileceğini öngörüyoruz. Burada ciddi yükselişe rağmen altından şaşılmaması uzun vadede önemlidir.” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları