ASKON BAŞKANI ALİ ÖZCAN:

ASKON BAŞKANI ALİ ÖZCAN:

BAYRAMDA TAZELENİP GÜÇLÜ DÖNMELİYİZ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri başkanı Ali Özcan bayram mesajı yayınladı. Özcan, pandemi sürecinden İslam coğrafyasının güçlü dönmesi gerektiğini vurguladı.

Ali Özcan yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Dünya’nın zorlu günlerden geçtiği bu günlerde Ramazan Bayramı herhangi bir yere gidemesek bile gönlümüze ferahlık vermektedir. Covid-19’un getirdiği psikolojik yükü telafi edebileceğimiz güzel günleri yaşayacağız. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşacağız. Evimizde ancak telefon başında kıymetli aile büyüklerimizle değerli arkadaşlarımızla gözümüzün nuru gençlerimiz ve çocuklarımızla hemhal olarak vaktimizi geçireceğiz. Bunun dışında hayır faaliyetlerimizi ihmal etmemeliyiz. Kuşkusuz, manevi atmosferin tavan yaptığı bu kutsal günlerde yetimlerin, yoksunların ve yolda kalmışların kalplerindeki burukluğu giderecek olan da biz mümin kardeşleriyiz. Bu bayramda her zamankinden daha kibar, daha anlayışlı, daha çok ayıpları örten kişiler olmalıyız. Peygamberimiz, Ramazan Bayramında ailesine, yakın çevresine ve tüm diğer mümin ve müminelere nasıl davrandıysa bizler de onun yolundan giderek öyle davranmaya gayret etmeliyiz. Bayramlar mutluluğun, sevincin, muştunun hakkını verme günleridir.” dedi.

ASKON Kayseri Başkanı Özcan, “Müslüman coğrafyası pandemi sürecinden çok etkilendi. Bir toparlanma gerekiyor. Bu günlerde her müslüman kendisini: Hz. Peygamber Efendimizin Uhud’da diktiği nöbetçi yerinde görmeli, dünyalık heves ve hesaplarla görev yerini terk etmenin, nelere mal olacağını devamlı düşünmelidir. Bayramda tazelenip güçlü dönmeliyiz. Bu düşüncelerle bayramın İslam âleminde güven ve huzur ortamının kalıcı hale gelmesini, son yıllarda bayramlara hep buruk giren İslam dünyasında barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, insanlığın barış, huzur ve adaletine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, herkesin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”