AŞURENİN TOPLUMSAL BARIŞA KATKISI BÜYÜKTÜR

AŞURENİN TOPLUMSAL BARIŞA KATKISI BÜYÜKTÜR

Güven: ?Biz Müslümanlar genel olarak Muharrem ayında özel olarak da aşure günü vesilesiyle birbirimize ikram da bulunarak toplumsal barışın tesisi açısından katkı sağlamaktayız.?

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven haber ekibimize aşure günü ile yaptığı değerlendirme de aşurenin toplumsal dayanışmaya katkısının çok büyük olduğunu vurgulayarak, ?Biz Müslümanlar genel olarak Muharrem ayında özel olarak da aşure günü vesilesiyle birbirimize ikram da bulunarak toplumsal barışın tesisi açısından katkı sağlamaktayız.? değerlendirmesinde bulundu?

Muharrem ayının 10 ile birlikte start veren Aşure ikramları hız kesmeden devam ederken, Aşure İkramı geleneğinin toplumsal yaşantımızda ve İslam Dini için deki yeri ve önemi konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunan İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven ? Bizler yeni Kerbela´ların yaşanmaması için yeni acı olayların yaşanmaması için başta aşure günü olmak üzere diğer dini günlerimizi ve gecelerimizi toplumsal barışın sağlanmasına katkı açısından değerlendirmek durumundayız? dedi ve ekledi? ?Hepinizin bildiği üzere bu ayımız Muharrem ayıdır. Yani Hicri 1441. Yıla girmiş olduk. Öncelikle ben bütün Müslümanların ve İslam Âleminin Hicri yılbaşını tebrik ediyorum. Muharrem ayımız da bir de aşure günümüz vardır. Yani Muharrem ayının 10. Günü bizim dini kültürümüz de aşure günü olarak idrak edilir. Aşure günü toplumumuz da bir taraftan aşureler dağıtılarak hatırlanıyor. Ancak bunun yanında Peygamber efendimiz aşure günü ve öncesinde oruçlu olduğuna dair rivayetler var. Bu şekilde bizlerin de Müslümanlar olarak aşure gününü oruçlu geçirmeleri aslında peygamberimizin sünnetlerindendir. Diğer taraftan aşure gününde İslam tarihinde acı olaylar da yaşanmıştır. Özellikle Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizin aşure gününde Kerbela´da şehit edilmesi bütün Müslümanları candan yaralamış ve bütün Müslümanlar bu sıkıntıyı içtenlikle hissetmedirler. Bizler yeni Kerbela´ların yaşanmaması için yeni acı olayların yaşanmaması için başta aşure günü olmak üzere diğer dini günlerimizi ve gecelerimizi toplumsal barışın sağlanmasına katkı açısından değerlendirmek durumundayız. Aşure günümüz aynı zamanda tarihte Hz. Nuh´un, Nuh tufanından sonra gemisinin ilk olarak karayı görmüş olduğu gündür. Bu da toplumsal barış açısından önemli bir katkıdır. Biz Müslümanlar genel olarak Muharrem ayında özel olarak da aşure günü vesilesiyle birbirimize ikram da bulunarak toplumsal barışın tesisi açısından katkı sağlamaktayız. Ancak sadece aşure ile hatırlanmamalı, oruçla hatırlanmalı, Müslümanların birbirine toplumsal barış esasına dayalı olarak hatırlanması gereken bir gündür.?

HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor