ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Ek atama talep etmek için bir araya gelen ve 2020 yılı KPSS sınavı için ayrılan 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu,  bu sayıya ek olarak 40 bin atama daha istediklerini dile getiren atanamayan  öğretmenler okullarına ve öğrencilerine kavuşmak istediklerini dile getirerek yetkilere seslendiler.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yapan ‘Atanamayan Öğretmenler’ Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 40 bin atama üzerine çalıştıklarına dair söylediği sözler ile ters düştüğünü iddia ederek ek atama talep ettiklerini dile getirdiler.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan’ın da destek verdiği basın açıklamasında meslektaşları adına konuşan Rabia Olgun, hayal kırıklığına uğradıklarını vurgulayarak "Ataması yapılmayan 500 bin öğretmen adına sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyoruz. 2020 KPSS sınavında yüksek puan alarak branşlarımızda iyi derece alan bizler 2017'de yapılan atamadan daha düşük bir sayı olan 20 bin atama açıklaması ile mağdur olduk. Bu sadece karma alım yıllarının değil son 23 yılın den düşük atama sayısıdır. Devletimizin bizi öğrencilerimiz ile kavuşturacağını düşünerek aylarca bekledik fakat yapılacak 20 bin öğretmen ataması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un her seferinde söylediği 40 bin atama üzerine çalıştıklarına dair söylenen sözleriyle ters düşmüştür. Biz atama bekleyen öğretmenleri maalesef hayal kırıklığına uğratmıştır. Üstelik yapılacak olan 20 bin atama bu sene emekli olacak olan öğretmenlerin oluşturduğu kadro boşluğunu doldurmayacaktır." İfadesini kullandı.



Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”