ATAŞ´TAN BAKAN SELÇUK´A SORU ÖNERGESİ

ATAŞ´TAN BAKAN SELÇUK´A SORU ÖNERGESİ

GSS PRİM ALACAKLARI NEDEN ÖDENMİYOR?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Sayıştay raporları ile ortaya çıkan SGK´daki skandalları Bakana sordu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Sayıştay raporları ile ortaya çıkan SGK´da ki gelişmeleri Bakana sordu. Raporun SGK´daki içler acısı durumu gözler önüne serdiğini iddia eden Vekil Ataş, "Sayıştay raporları da ortaya çıkardı yanlış işlemler ve yapılan yolsuzluklarla ilgili bakanlığınızca nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?" diye sordu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olarak Sayıştay raporları ile de ortaya çıkan usulsüzlükleri meclis gündemine taşıdı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk´a konuyla ilgili olarak yazılı sorular ileten Ataş, millet adına Bakandan sorularına cevap istedi. Sosyal Güvenlik Kurumu´na ait 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporunun geçtiğimiz hafta yayımlandığını hatırlatan Vekil Ataş, Sayıştay raporlarının, Sosyal Güvenlik Kurumu´nun geldiği içler acısı halini ve yapılan yolsuzluk iddialarını gözler önüne serdiğini kaydetti.

Raporun bulgu listesinde yer alan bazı durumları da hatırlatan Milletvekili Dursun Ataş şunları kaydetti:

"Raporda Geçici/kesin teminat niteliği taşımayan tahsilatların hatalı raporlanması, faturalı alacakların süresi içerisinde tahsil edilememesi, iadeli tıbbi malzemelerin takibinin sağlıklı bir şekilde yapılmaması, tarama amaçlı muayene ve işlemlerin sağlık uygulama tebliğine aykırı olarak kuruma faturalandırılması, tanı ve ameliyat bilgileri ile faturalandırılan işlemler arasında tutarsızlık olması, vefat eden hastaların kimlik bilgileri üzerinden sağlık hizmet sunucularınca vefat tarihinden sonra sağlık hizmeti ve ilaç faturası düzenlenmesi, özel sağlık hizmet sunucularında görev yapan hekimlerin raporlu olduğu dönemlerde yaptıkları işlemlerin kuruma faturalandırılması, yatarak tedavi gören veya yıllık izinde olan hekimler adına bu dönemlerde görevli oldukları sağlık tesislerinde işlem yapılması ve bu işlemlerin kuruma faturalandırılması, onkolojik Pet işlemlerinin global bütçe sistemi dışına çıkarılarak faturalandırılması, fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin sağlık uygulama tebliğine aykırı şekilde faturalandırılması, Fakoemülsifikasyon işlemlerinde günlük kotaların kontrolünde doktor çalışma saatlerinin dikkate alınmaması gibi durumlar söz konusu. Bu bilgiler ışığında, Sayıştay Raporlarının da ortaya çıkardı yanlış işlemler ve yapılan yolsuzluklarla ilgili bakanlığınızca nasıl bir yaptırım uygulanacaktır? SGK´nun bakanlığınızdan olan 7.055.975.511,60 TL GSS Prim alacakları neden ödenmemektedir? SGK´nun faturalı alacaklar hesabında yer alan 3.641.885.528,88 TL alacağın tahsiline yönelik bir çalışma var mıdır? Özel hastahanelerin bazı hastalara ölüm tarihinden sonra tedavi hizmeti vermiş gibi gösterip, kuruma fatura gönderildiği bu raporlarda tespit edilmiştir. Bu konu ile alakalı Özel Hastahanelere nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?"


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı