ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİ

ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİ

97 YIL SONRA TÖRENLE KUTLANDI?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Heyeti Temsiliye Reisi´ olarak Kayseri´ye gelişinin 97´inci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Törende şehir adına bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ geçtiğimiz Cumartesi günü ilimizde yaşanan hain terör saldırısına vurgu yaparak ?Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize söz veriyorum, yurdumuzda tek bir hain kalmayıncaya kadar mücadelemizin süreceğiz? ifadesini kullandı?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Heyeti Temsiliye Reisi´ olarak Kayseri´ye gelişinin 97´inci yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı´nda tertiplenen törenle kutlandı? Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, askeri erkan, bürokratlar, vatandaşlar ve öğrenciler iştirak etti?
?Büyük Atatürk Koşusu´ nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile startı verilen tören de daha sonra Atatürk Anıtı´na çelenkler sunuldu.
Törende şehir adına bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Atatürk´ün 19 Aralık 1919´da, soğuk ve karlı bir günde Kayseri´ye geldiğini hatırlatarak "Soğuk havaya rağmen Kayserililer Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını Çifte Kümbetler önünde coşkulu bir şekilde karşılamışlardır. Kayseri halkı ´Yolunda ölmeye hazırız Paşam´ sloganlarıyla Atatürk´ün başlattığı Milli Mücadelenin yanında olacağını tüm benliğiyle göstermiştir. Kayseri halkı, hür ve bağımsız bir ülke için tek yol olarak gördüğü Milli Mücadele için varını yoğunu seve seve ortaya koymuştur. Gazi Mustafa Kemal 20 Aralık Cumartesi günü Kayseri Belediyesi´ni ziyaret etmiş ve şehrin ileri gelenleriyle bir görüşme yaparak Milli Mücadeleyi anlatmıştır. Mustafa Kemal´in o çalkantılı dönemde Kayseri´ye gelerek bu şehrin desteğini alması, Kayseri´ye verdiği önemin bir göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal daha sonra da toplam beş kez Kayseri´ye gelmiş, Milli Mücadeleyi başlattığı şehirlerden biri olan Kayseri´de Milli Sanayi hamlelerini de başlatmıştır" değerlendirmesinde bulundu?.
Sözlerinin devamında Kayseri´nin Cumhuriyet döneminde atılan temellerle bir sanayi kenti haline geldiğinin altını çizen Altuntuğ, Kayseri´nin aynı zamanda kahramanlar ve şehitler şehri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? "1. Dünya Savaşı döneminde ordumuzun en gözde birliklerinden Kasap Alayı olarak da bilinen 44 Alay´ın mekanı olan Zincidere´de bugünkü ordumuzun en gözde askerleri bulunmaktadır. Zincidere Komando Tugayı´nın kahramanları, tıpkı ataları gibi vatan savunmasında en önemli görevleri üstlenmektedir. Bu topraklarda eğitim alan askerlerimiz dün Kasap Alayı olarak 1. Dünya savaşında zaferler elde ederken bugün de komando olarak Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede kesin zaferlerle gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir. Dün nasıl batılı güçleri yenmişse bugün de onların uzantısı olan hain örgütleri yok etmek için mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. İki gün önce de bu vatanın bölünmez bütünlüğünü hedef alan hain terör saldırısında 14 şehit daha vermiştir. 14 vatan evladı bu milletin bağrındadır. Buradan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan ve aziz Türk Milleti için can veren tüm şehitlerimize seslenmek isterim ki, Bizlere can vererek, kan dökerek bıraktığınız bu vatanın bekçileri yine canımız ve kanımızdır. Düşmanı yurttan kovmak için toprağını kanınızla suladığınız bu toraklar bizim için azizdir. Buradan sizlere söz veriyoruz. Buradan tarihe söz veriyoruz. Aziz vatanımızda tek bir hain, tek bir terörist kalmayıncaya kadar yılmadan, yorulmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Heyet-i Temsiliye Reisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli heyetine, manevi huzurlarında ´şehrimize hoş geldiniz´ diyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum"
Ata´nın ilimize gelişinin 97. Yılı kutlamaları öğrencilerin şiirler okuması ile son buldu?
HABER : S.ERDOĞAN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor