ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİ

ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİ

COŞKU İLE KUTLANDI?

Mustafa Kemal Atatürk´ün Heyeti Temsiliye Reisi olarak Kayseri´ye gelişi  98 yıl sonra gerçekleştirilen türlü etkinliklerle  kutlandı. Kutlama törenlerinde konuşan  Büyükşehir Belediye  Başkanı Mustafa Çelik ?Kayseri  Gazi  Mustafa Kemal Atatürk´e ve davasına her dönem en büyük desteği veren illerden biri  olmuştur? değerlendirmesinde bulundu?

Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenler  Büyük Atatürk Koşusu´nda dereceye giren öğrencilere madalyalarının  takdimi  ile start verdi?  Daha sonra Atatürk Anıtı´na Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri bırakıldı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, törende yaptığı konuşmada, Milli Mücadele´nin lideri Mustafa Kemal Atatürk´ün  98 yıl önce Kayseri´de coşkulu karşılandığını hatırlatıp, Kayseri´nin Mustafa Kemal Atatürk´e ve davasına her dönem en büyük desteği verdiğini vurgulayarak ? Bugün milli mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve muhterem heyeti şehrimizde ağırladık. Sivas´tan karlı bir günde 18 Aralık Perşembe günü yola çıkan Gazi Mustafa Kemal, o gün ki olumsuz hava şartlarından dolayı ancak 19 Aralık Cuma akşamı şehrimize gelebilmişlerdir. Soğuk havaya rağmen Kayserili hemşerilerimiz Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını çifte kümbetlerin önünde çok coşkulu bir şekilde karşılamışlar ve Atatürk´ün başlattığı milli mücadelenin yanında olduklarını tüm benlikleri ile göstermişlerdir. Gazi Mustafa Kemal, 20 Aralık Cumartesi günüde Kayseri Belediyesini ziyaret etmiş ve şehrin ileri gelenleri ile görüşmeler yaparak milli mücadeleyi anlatmışladır. Mustafa Kemal´in o çalkantılı dönemde Kayseri´ye gelerek bu şehrin desteğini alması Kayseri´ye verdiği önemin bir göstergesidir. Kayseri halkı da Mustafa Kemal´in güvenini boşa çıkarmamış, hür ve bağımsız bir ülke için tek yol olarak gördüğü milli mücadelenin yanında olduğunu ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Kutlamalar daha sonra Raşit Ağa Konağı Atatürk Evi´nde devam etti. Protokol burada ilk olarak restorasyonu tamamlanan Raşit Ağa Atatürk Evi´nin açılışını gerçekleştirdi ve evde incelemelerde bulundu. Evin açılış töreninde bir konuşma yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Atatürk´ün her zaman Kayseri´ye değer verdiğini belirterek   "Mustafa Kemal Atatürk, gerek zengin tarihi mirası gerekse ekonomik ve kültürel özellikle nedeniyle yaşamı boyunca Kayseri´ye her zaman değer vermiştir ve defalarca ilimize teşrif etmişlerdir. Cumhuriyeti kurduktan sonra yapılan yatırımlar ile şehrimizin sanayi altyapısının da ilk mimarlarından olmuştur. Onun ilimize göstermiş olduğu teveccühü karşılığında çalışan, yeniliğe açık ve girişimci Kayseri halkımız boş durmamış, vefa borcunu ödemek için birçok başarıya imza atmıştır. İlimiz bugün sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, imar ve ulaşımda ülkemizin en gelişmiş şehirleri arasında yer almakta ve ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Şüphesiz bugün geldiğimiz bu nokta Atatürk´ün ve milli mücadeleyi gerçekleştiren şehit ve gazilerimizin açtığı yolda yürüyebilmemizin sonucunda gerçekleştirilmiştir" diye konuştu?

Özel Tekden Koleji okul korosu tarafından İzmir Marşı seslendirildi, halk oyunu gösterisi sunuldu. Öğrenciler, Atatürk´e hitaben yazdıkları mektupları bağladıkları 98 uçan balonu gökyüzüne bıraktı.

Katılımcılar, restorasyonu tamamlanan Atatürk Evi´nin açılışını gerçekleştirip, karma fotoğraf sergisini gezerek kutlamalara nihayetlendirdiler?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor