ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİ

ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİ

99 YIL SONRA COŞKU İLE KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Heyeti Temsiliye Reisi´ olarak Kayseri´ye gelişinin 99. yılı törenlerle kutlandı. Törende şehir adına bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Kayseri´nin Türkiye Cumhuriyet´inin sadece kurtuluş mücadelesinde değil gelişmesinde de azami gayret gösteren illerin başında geldiğini vurguladı.

Atatürk´ün Kayseri´ye gelişi nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı önünde bir tören yapıldı. Törene Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, askeri erkan, bürokratlar, rektörler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende Büyük Atatürk koşusunda dereceye girenlere madalya ve ödüllerinin verilmesinin ardından Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu.Törende şehir adına bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Atatürk´ün 19 Aralık 1919´da şehrimize geldiğini ve 20 Aralık´ta Kayseri Belediyesi´nde şehrin ileri gelenleriyle toplantı yaparak milli mücadeleyi anlattığını kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk´ün Kayseri´ye gelerek bu şehrin desteğini almasının şehrimize verdiği önemin de bir göstergesi olduğunu vurgulayan Altuntuğ, ?Gazi Mustafa Kemal daha sonra da toplam beş kez Kayseri´ye gelmiş, Milli Mücadeleyi başlattığı şehirlerden biri olan Kayseri´de Milli Sanayi hamlelerini de başlatmıştır. Kayseri ve Kayseri halkı her ziyaretinde Gazi Mustafa Kemal´i bağrına basmış, yanında olmuş ve Türkiye Cumhuriyet´inin sadece kurtuluş mücadelesinde değil gelişmesinde de azami gayret gösteren illerin başında gelmiştir. Cumhuriyetin ilanından sonra ülkemizin dört bir yanında başlatılan kalkınma ve Milli Sanayimizi oluşturma hamlesinden en fazla nasibini alan şehirlerin başında Kayseri gelir. Tayyare Fabrikası ve Sümer Bez Fabrikası o dönemin en büyük devlet yatırımları arasındadır. Atatürk´ün ?ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olmaz´ sözünü rehber alan Kayseri, bu sözün gereği için büyük bir gayretle çalışmaya devam etmektedir. Kayseri bugün, sadece ?Sanayi ve Ticaret Kenti? olarak değil, Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla Turizm Kenti, güçlü üniversitelerimizle eğitim kenti, kamu ve özel sektör yatırımlarıyla sağlık kenti gibi vasıflarla da anılmaya başlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Heyet-i Temsiliye Reisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli heyetine, manevi huzurlarında ?şehrimize hoş geldiniz´ diyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum? değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerin şiirler okuyup, marşlar söyleyerek  atanın 99 yıl önce  ilimize gelişini coşku ile kutladıkları etkinliklerde  Atatürk´ü temsilen tören alanına gelen öğrenci ilgi  odağı oldu?

Cumhuriyet Meydanı´ndaki kutlamalar törene katılan öğrencilerin ellerindeki balonları  gökyüzüne  bırakmaları  ile son bulurken, törene katılan protokol üyeleri  İbrahim Tennuri Caddesi´ndeki Atatürk Evi ziyaret edip, Atatürk´ü anlatan resimlerden oluşan sergiyi gezdiler?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"