ATEŞLE DANS EDENLER

ATEŞLE  DANS  EDENLER

AVŞARLARIN TARİHİ´Nİ MERCEK ALTINA ALACAK?

Dünya Avşarlar Derneği Kayseri  Temsilciliğince tertiplenen Avşar Tarihi  ve Kültürü  Konulu  Panel´nde  Avşarların  dünü ? bugünü ve ayrını  mercek altına alınarak irdelenecek?  Avşar Ağıtları, Avşar Halayları ve Avşar Gelenek ve Törelerinden  örneklerinde verileceği  etkinlikte  Halk  Ozanı Hilmi  Şahballı´da  Avşar  Deyişleri  seslendirecek?

Dünya Avşarlar Derneği Kayseri  Temsilciliğince tertiplenen Avşar Tarihi  ve Kültürü  konulu  Panel 19 Kasım Cumartesi Günü  saat 19.00´da Kadir Has Kongre Merkezi´nde  gerçekleştirilecek? 

Avşar  tarihinin ve kültürünün  yeni nesle  doğru  ve  eksiksiz aktarılması ve yaşatılması için  yapılması gerekenlerinin  tartışılacağı  Panel ve Söyleşide  Avşar Ağıtları, Avşar Halayları ve Avşar Gelenek ve Törelerinden  örneklerinde verilecek?

Halk Ozanları  Hilmi  Şahballı, Ozan Çağlar ve Ayaz Aydın´ın  Avşar  Türkü ve deyişlerinden  örenler sunacağı  etkinliğe  tüm Kayserlileri  davet eden Dünya Avşarlar Derneği Kayseri  Temsilcisi  Öcal Arslankaya  ?Yayların Şahinleri, Kentlerin  Sessiz Çoğunluğu Avşarlar  her daim devletinin , milletinin  yanında yer almış  bir topluluktur?  Bizler Dadaloğlu´nun  torunları olarak  haksızlığa boyun eğmeyen, zalimin karşında ; mazlumun yanı başında insanlar  olarak kendi öz kültürümüzü yaşatmanın mücadelesini vermekteyiz?  İstiyoruz  ki gelecek nesillerde  Avşar kültürünü yatmaya  devam etsin. Bu nedenle  kendi öz değerlerimiz doğru anlatmak  adına bu tarz etkinler  tertiplemeye devam edeceğiz?  ifadesini  kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak