ATIK YEMEKLERİ İLE KEDİ VE KÖPEKLER BESLENİYOR

ATIK YEMEKLERİ  İLE KEDİ VE  KÖPEKLER  BESLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, israfı en aza indirmeye yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, hazırlanan bir protokol ile Nisan 2014’ten bu yana artık yemekleri topluyor ve hayvan barınaklarındaki kedi, köpeklere veriyor.

Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı bir protokol ile Askeri Birlikler  ve  Erciyes Üniversitesi’ndeki yemekhanelerde artan yemekleri haftanın belli günlerinde toplayıp  ısırtarak hayvan barınaklarındaki kedi, köpeklere tekrar  ikram ediyor.

 Konu ile ilgili haber ekibimize  bilgi veren  Spor AŞ Genel Müdürü Ali  Üstünel ‘’ İlimizde ve bölgemizde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam standartlarını yükseltmek, onlara daha iyi standartlarda hizmet verebilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak birçok iyileştirme çalışması yaptık. Onların beslenmesi konusunda bir takım protokoller yaparak, daha zengin içerikle daha dengeli beslemeye çalışıyoruz.   İlimizde ve bölgemizde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam standartlarını yükseltmek, onlara daha iyi standartlarda hizmet verebilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak birçok iyileştirme çalışması yaptık. Onların beslenmesi konusunda bir takım protokoller yaparak, daha zengin içerikle daha dengeli beslemeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 2014 yılı başlarında Kayseri’de konuşlandırılmış, Silahlı Kuvvetlere ait birliklerimizde ve Erciyes Üniversitemizde birlik komutanlarımızın öngörüsü ve sağduyulu yaklaşımları sayesinde protokoller yaptık. Bu kapsamda haftanın üç günü, Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü kendi yemekhanelerinde bizler için biriktirdikleri yemek artıklarını, kedi ve köpek evindeki misafir ettiğimiz hayvanlarımıza ikram ediyoruz.’’  Diye  konuştu…                                           Üstünel sözlerinin devamında “Böylelikle hem yemek atıklarının çöpe atılmasının önüne geçilmiş oluyor, hem de sokak hayvanlarımız kedi ve köpek evinde kuru mama dışındaki besinler ile beslenmiş oluyor. Bu hem bizim açımızdan ekonomik faaliyetleri beraberinde getiriyor, hem de orada misafir ettiğimiz hayvanların yeterli ve dengeli beslenmesine katkı sağlıyor.” Değerlendirmesinde  bulundu…

Üstünel;  bu uygulmanın ihtiyaçtan ziyade israfı önlemeye yönelik olduğunun altını çizerek “Bu protokoller ihtiyaçtan çok artık yemeklerin çöpe gitmesini engel oluyor ve orada misafir ettiğimiz hayvanlarında farklı lezzetler ile tanışmasını sağlamaya yönelik bir organizasyon. Sağ olsunlar şehrimizdeki farklı market kuruluşları da bizlere destek veriyor, son kullanma tarihi yaklaşmış veya bitmiş ürünleri bize bildirerek veteriner hekimlerimizin kontrolünde gelen besinleri barınma evlerimizdeki misafirlere ikram ediyoruz. “  dedi…               Üstünel  sözlerinin sonunda  “Eğer bizlere bu konuda yardım etmek isteyen vatandaşlarımız olursa, toplu yemek yenen yerlerdeki artık yemeklerin çöpe atılmamasını istiyorlarsa bizler ile temas etmeleri durumunda, biz kendi yerlerine gelerek   ayırdıkları yemek artıklarını alıp sokak hayvanlarına ikram edebiliriz. Vatandaşlardan istirhamımız beslenme odaklarının mevcut durumu, yeterliliği yahut ihtiyacı noktasında müracaatları olursa bizde elimizden gelen desteği vererek, sokaklarda kış şartlarında yaşayan hayvanların daha iyi standartlarda yaşamasına katkı sağlarız. Halihazırda altınolukta büyükşehir belediyemize ait beslenme olanakları, bir kısım hayvan severlerin bizlere olan katkıları ile belli periyotlarda kontrolleri yapılıyor ve kış şartlarında sokaklarda kalan sahipsiz hayvanların o odaklardan beslenmesi gerekiyor.”



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”