AV. ALİ KÖSE ADAYIM DEDİ

AV. ALİ KÖSE ADAYIM DEDİ

Kayseri barosunda yapılacak olan genel kurul öncesinde başkan adayı avukat Ali Köse Baro başkanlığı yarışında bende varım dedi. Köse, “yargının kurucu unsuru olan avukatların oluşturduğu barolar meslek kuruluşu olmanın yanı sıra yargı organı içerisi

18-19 ekim tarihleri arasında yapılacak olan olağan genel kurul öncesinde başkan adayı avukat Ali Köse düzenlediği basın toplantısı ile başkan adaylığını açıkladı.  Köse, vatandaşın yargıdaki tek bağımsız sesinin ve soluğunun avukat olduğu gerçeği ve meslektaşlarımızın her birinin farklı dünya görüşüne sahip olmaları karşısında baroların tarafsız hukuku ve avukatlık mesleğini temel alan kurumlar olması gereklidir. Aksi takdirde barodaki kutuplaşmanın önüne geçemeyiz ve baroların asıl görevlerini de ihmal ederiz diye konuştu. Köse şöyle devam etti.

Yargının kurucu unsuru olan avukatların oluşturduğu barolar, meslek kuruluşu olmanın yanı sıra yargı organı içerisinde değerlendirilmesi gereken kurumlardır baronun tarafı ve rehberi, hukuk olmalıdır ve hukuk kalmalıdır. Bu sebeple de siyasetin yönlendirmesiyle hareket eden bir baro kesinlikle düşünülemez.

Kayseri baromuzun en yetkili organı ve belirtilen tarihlerde yapılacak genel kurulumuzda baro başkanlığı baro yönetim, disiplin, denetim kurulu üyelikleri ile TBB delegelikleri için adayız.tarafsız ve adil olan, meslektaşlarımızın kişilik ve kimliklerine saygılı olarak her birine aynı yakınlıkta duran ve baromuzun tümünü kucaklayan siyasi veya ideolojik,bir anlayışı değil avukatlık mesleğini ve hukuku temel alan, tek kişinin veya bir grubun iradesiyle hareket etmeyen kurumsal şeffaf saygın ve ortak aklı devreye sokan bir baroyu hedefleyen, baromuzun fiziksel ihtiyaçlarında israfa kaçmadan yapılması gereken işlerde akılcı ve rasyonel davranan, meslek içi eğitime önem bir baro için hazırız. Genç avukatlarımızın, kamuda çalışan avukatlarımızın, ücretle çalışan avukatlarımızır sorunlarını beraber çözmeye çalışmaya adayız. Baroların tarafının ve rehberinin hukuk olması amacıyla avukatlık mesleğini temel alarak meslektaşlarımızın bütününü temsile adayız. Tarafımıza meslektaşlarımıza yetki verilirse yönetmeye değil temsil etmeye ve meslektaşlarımızın yanında durmaya, yakmaya veya yıkmaya değil yapmaya adayız. Gerçekleştirilemeyecek, hayal perest veya ayağı yere basmayan vaadler de bulunmuyoruz.

Başkan adayı Ali Köse konuşmasının ardından yönetim kurulu isimlerini açıkladı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”