AVM´LERDE

AVM´LERDE

TL MÜCADELESİNE DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katıldığı törende AVM´lerde kiralamaların TL ile yapılmasını isteyen BRN Yatakları Genel Müdürü Berna Gözbaşı İlter, konunun gündeme gelmesi sonrasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´ndan kendisine tepki gösterildiği iddialarına karşılık verdi.
Berna Gözbaşı İlter, Kayseri Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz günlerde Kayseri´de düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın elinden Kayseri´de ilk yabancı yatırım fonu alan firma olmaları sebebi ile ödül almanın büyük onurunu yaşadığını kaydetti.
Berna Gözbaşı İlter, dövizde aşırı yükseliş sonrası oluşan durgunluğu gidermek için herkes gibi kendisinin de sahip olduğu görüşleri etkinlik sırasında dile getirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
?Sayın Cumhurbaşkanımızdan farklı konularda 3 kez ödül alma gururunu yaşayan bir işkadını olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki kendileri sorunları kısa yoldan çözebilen, herkesi kucaklayabilen ve bizlerin sorunlarıyla da yakından ilgilenen bir liderdir. Bu yapısının da verdiği güven ile o akşam bana ödülümü verirken yurt genelindeki AVM´lerde mağazaları olan biri sıfatıyla, ödül gecesinde AVM´lerdeki kiraların TL üzerinden yapılandırılması konusu gündeme gelince TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu´nun da iştiraki olduğu Armada AVM´de de mağazamızın olduğunu ve buradaki uygulamayı anımsattım. Bu AVM´de zaten biz sabitlenen dolar kuru üzerinden kira ödüyoruz. Dolayısı ile Rifat Bey´in iyi niyetli tutumu ile sabitlenen kur üzerinden kiralar ödeniyorken basında yer aldığı şekli ile kendisini şikayet etmiş olmamız mümkün değildir. Rifat Bey´in USD kurunu sabitleyerek sürece iyi niyetli katkı sağladığını bildiğim için bu iyi niyetinin örnek olması TL üzerinden kiralama yapılması konusunda da devam etmesi inancımı ve bütün AVM´lerin bu sisteme geçmesi gereği konusunda kanaatimi bildirdim."
Berna Gözbaşı İlter, ödül gecesinin hemen ardından bazı medya organlarında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun kendisine cephe aldığı, bu talebe büyük tepki gösterdiği ve iştiraki olduğu AVM´de kendisine daha yüksek kur üzerinden yeni fiyatlandırma yaptığı haberleri çıktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
?AVM´lerde mağazası olan yüzlerce firmadan teşekkür alırken, tüm bu haberler ve yaşanılanlar beni derinden üzmüştür. Konuşmamda Rifat Başkanı yaralayacak, üzecek bir ifade kullanmadım, kullanmam da. Bir iş kadını olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın uzun süredir ülke gündeminde yer alan TL´ye dönülmesi çağrısına destek mahiyetinde bir açıklamada bulundum. Konu ne kendi işletmemiz ne de Rifat Bey´in iştiraki olan AVM´dir. Talebimiz tüm AVM´lerdeki kiralamalarda dolardan tamamen vazgeçilmesi TL´ye dönülmesi konusunda bir farkındalık yaratmak idi; Kaldı ki başkanımızın iştiraki olan AVM´ler de etkinlik sonrası bu yoldaki çalışmalarını bülten yayımlayarak duyurdular ve hatta bu davranış Ankara´da ki diğer AVM´lere örnek teşkil etmiş olmalı ki çok sayıda AVM TL´ye geçeceklerini duyuran açıklamalarda bulundular. Biz sektörümüzde ihracat lideri olan, zor şartlarda sıfırdan gelerek Türk ekonomisine değer katan, yüzlerce insana istihdam sağlayan biri olarak doğru bildiklerimizi söylemekten çekinmeyiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bize destek veren AVM yetkililerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.?


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"