AVRUPALI KAYSERİLİLER

AVRUPALI KAYSERİLİLER

YOKSUL ÇOCUKLARA UMUT OLACAK?

Avrupa Kayserililer Birliği, Köln´de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, bu yıl gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında kamuoyunu bilgilendirdiler? Toplantıda Umudum Ol Derneği ile ortaklaşa hayata geçirilecek olan kampanya ile bin 600 ihtiyaç sahibi  Kayserili  çocuğa  maddi destek  sağlanacağı  duyuruldu?

Avrupa Kayserililer Birliği, Köln´de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, bu yıl gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında kamuoyunu bilgilendirdiler? Avrupa Kayserililer Birliği´nin  Umudum Ol Derneği ile ortak bir kampanya başlattıklarını belirten AKB Başkanı Habibe Korkmaz ve Genel Sekreter Mustafa Duman, bu yıl Kayseri´de yoksul bin 600 çocuğa destek olacaklarını açıkladılar. Kayseri´nin 16 ilçesinden yola çıkarak en az bin 600 çocuğa yardım etmek istediklerini, ancak bu sayının iki bin 500´e kadar çıkabileceğini ümit ettiklerini belirttiler.

Her ay düzenli olarak eğitimden spora, kültürden tanıtıma kadar bir etkinlik gerçekleştireceklerini vurgulayan Genel Sekreter Duman, 2018 yol haritası hakkında bilgi verdi.

Avrupa Kayserililer Birliği´ne yardım ve katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Umudum Ol derneği başkanı Öznur Yücetaş, ihtiyaç sahibi yetim çocuklara yardım etmek gayesiyle yola çıktıklarını ve bugüne kadar Türkiye´de sekiz ilde yardım dağıttıklarını ifade etti. Bu yıl ?Kayseri´deyiz: Binlerce yavrumuz üşümesin... Bir çocuk da sen giydir? adı altında başlatılan yardım kampanyasının Ekim ayına kadar devam edeceğini ifade ederek çalışmaları hakkında kısaca şunları söyledi: ?Derneğimiz 2014 yılında kuruldu. Sadece Türkiye´ye yönelik değil, Almanya´ya yönelik çalışmalarımız da var. Örneğin cezaevlerindeki, yaşlılar yurtlarındaki ve rehabilitasyon merkezlerindeki insanlarımızı ziyaret ederek dertleşiyor, isteklerini soruyoruz. Seminerler yoluyla uyuşturucu bağımlılığı konusunda gençleri ve aileleri aydınlatmaya çalışıyoruz. ?Şefkatli Eller´ projemiz kapsamında Cuma günleri evsizlere çorba dağıtıyoruz.?

Toplantının sonunda Genel Sekreter Duman, katılımcılara teşekkür etti: ?Öncelikle, 100 çocuğumuza bağışta bulunan, ilk sponsorumuz, iş adamı ve hemşehrimiz Atalay Çağıran´a şükranlarımızı sunuyoruz. Bizleri kırmayan, çok değerli hemşehrimiz, eski DİTİB-Kültür ve Eğitim Müdürü Işık Uğurlu abimize ve çok değerli hemşehrimiz, eski UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik´e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Toplantımıza ilgi gösteren tüm basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”