AVRUPALI ÖĞRETMENLER

AVRUPALI ÖĞRETMENLER

KAYSERİ´DE EĞİTİM ALDI

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Programı kapsamında Kayseri İl Millli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi tarafından hazırlanan ve kabul edilen proje kapsamında 5 ülkeden gelen Avrupalı öğretmenler Kayseri´de e-materyal geliştirme eğitimi aldılar.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Erasmus + okul projesi kapsamında ?Teknoloji Eğitiminde Materyal Ürünleri Kullanma ve Geliştirme (Training For Advanced Level E-Material With New Technologies İn Education -T.A.L.E.N.T.ED) projesi kapsamında Kayseri´ye gelen İtalya, Romanya, Portekiz, Litvanya Macaristan ve Türkiye´ den katılan öğretmenler 10 gün süresince Akıllı Tahta ve Google Classroom uygulamaları hakkında teorik ve pratik eğitimlerini aldılar. Bu eğitimler Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Formatör öğretmenleri tarafından verilerek Bakanlığımız tarafından yürütülen Eğitimde Bilişim Ağı (EBA) hakkında da bilgilendirme yapılmıştır. Proje kapsamında Kayseri´ye gelen 15 yabancı misafir öğretmenler ilimizin tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatını elde ettiler.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ziyaretin anısına misafir öğretmenlere Kayseri´yi simgeleyen eserlerin bulunduğu plaket takdim etti. Macaristan´ın Pech şehrinde bulunan Osmanlı döneminde yaptırılan Yakovalı Hasan Paşa Camisinin resmini çizen Macar öğretmen Anna Szaraz´ ın hediyesi İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı tarafından takdirle karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı Anna Szaraz´ a bu hediyesinden dolayı özel olarak teşekkür etti.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ?Beş ülkeden ilimize gelen eğitimcileri ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Bu projeler ile ülkeler arasında güçlü olduğumuz yönlerimizi karşılıklı paylaşarak bilgi alışverişi yapmaktayız. Günümüzde, her yerde iletişim teknolojisinin ilerlemesine paralel olarak, eğitim bilimlerinde de yeni arayışlar içine girilmiştir. Öğrencilerin teknolojik araç gereçlere yönelik tutumlarını belirlemek amacıyla, çeşitli çalışmalar yapılarak, teknolojinin daha akılcı kullanılmasına ilişkin gerekli eğitim politika ve stratejilerin oluşturulmasına önem verilmektedir. Bütün bu sonuçlar, öğrencilerin teknolojik araç gereçlere yönelik tutumlarının ve fikirlerinin bilinmesi ve geliştirmesi gerektiğini göstermektedir. Bu nedenle Avrupa Ülkeler ile yaptığımız bu tür projeler oldukça önemlidir. Bundan sonrada bu tür projeler yapmaya devam edeceğiz.? dedi.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı