AVRUPALI GENÇLERDEN ANLAMLI HEDİYE

AVRUPALI GENÇLERDEN ANLAMLI HEDİYE

Avrupa Birliği gençlik değişim projesi kapsamında Talas’ta bulunan Bulgaristan, Polonya ve Kayseri’den 20 genç, evsel geri dönüşüm atıklarından anaokulu öğrencilerine oyuncak hediye etti.

Talas Belediyesi’nin geri dönüşüm projesinden esinlenen gençler, evlerde kullanılmayan çorap, örgü, plastik gibi maddelerle kendi ülkelerinin yöresel oyuncaklarını tasarladı. 2 günlük çalışmayla oyuncakları hazırlayan gençlerin projesiyle ilgili bilgiler veren Talas Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Murat Kalle, yapılan evsel atık oyuncaklarının anaokulu öğrencilerine hediye edileceğini belirterek, “Genç arkadaşlarımız bizim kültürümüze yatkınlar. Çalışmalar çok eğlenceli geçiyor, hem çalışıyoruz hem eğeleniyoruz” dedi. Grubun Türk üyesi Handan Dinçer, Avrupalı Oyuncak adlı proje hakkında bilgiler vererek, “Buraya gelen yabancı arkadaşlarımız yöresel oyuncaklarını burada yaparak bizlere tanıtıyor. Biz de onlara geleneksel Kayseri Soğanlı bebeğinin yapımını öğrettik. Atık maddelerin geri dönüşümle kullanılması çok önemli. Ayrıca kültürümüzü tanıtmak adına çeşitli yöresel eğlencelerimizi yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
Talas ve Kayseri’yi çok ilginç bulduğunu belirten yabancı gençlerden Hanna Stadnik, projede bulunmaktan ve kültürlerin birbirini tanımasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Georgi Atanasov adlı genç ise, evsel atıklardan çocuklara oyuncak yapmaktan çok mutlu olduğunu kaydederek, “Bu şekilde güzel işler yapmak çok güzel. İlk defa böyle bir projede yer alıyorum.” dedi.
Evsel geri dönüşümden yapılan oyuncakları inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, gençleri tebrik ederek, şöyle konuştu:
“Kültürleri birleştirerek yeni bir değer oluşturmak çok önemli. Yapılan bu eserler gençlerin birlikte başaracağı çok işler olduğunu gösteriyor. Dünya gençleri birbirini ne kadar tanırsa inanıyorum ki dünya barışı ve güveni artacaktır.”
Başkan Yıldırım, daha sonra gençlere çeşitli hediyeler verdi.
Yaptıkları evsel atık oyuncaklarıyla birlikte yola çıkan gençler, Zincidere Abdullah Aktan İlk Okulu’ndaki anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Çocuklara oyuncakları hediye eden gençler onlarla oyun da oynadı. Hediyeleri alan çocukların mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu.

 



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor