AVUKAT AKBULUT, ANAYASAMIZ SERT BİR ANAYASA

AVUKAT AKBULUT, ANAYASAMIZ SERT BİR ANAYASA

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin 2016 yılı seminer çalışmaları yoğun bir katılımla başladı.

7 hafta sürecek olan ve her hafta cumartesi günleri saat 13.30´da başlayan insan hakları seminerlerinde her hafta ayrı bir konuşmacı ayrı bir konu hakkında seminer veriyor.
Seminerlerin başladığı ilk hafta olan 12 Mart 2016 günü işlenen konu ?ANAYASA VE KANUNLAR NASIL YAPILIR? KİM NASIL KORUR?? idi. Konuşmacı ise avukat Mervenur AKBULUT´tu. Anayasanın yapılma ve kabul edilme süreci ile anayasa çeşitleri hakkında bilgiler veren avukat AKBULUT, ayrıca kanun, tüzük ve yönetmeliklerin nasıl yapılıp, nasıl yürürlüğe girdiğini, kanunların ihlal edilmesi durumunda hangi kurumların koruma görevini üstlendiğini, katılımcıların sorularına cevap vererek anlattı.
Türkiye´de anayasaların tümden değişmesinin darbe dönemlerinde mümkün olduğunu söyleyen avukat AKBULUT, 1961 ve 1982 anayasalarının böyle anayasalar olduğunu ayrıca Türkiye´de ki mevcut anayasanın sert anayasalar grubunda olup değiştirilmesinin kolay olmadığını dile getirdi.
Katılımcıların konuyla ilgili merak dolu sorularına da cevap veren avukat AKBULUT, anayasa mahkemesi üyelerinin seçimi, görev ve sorumlulukları ile görev süreleri, anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı, mahkemeler burada görev yapan hâkim ve savcıların görev ve sorumlulukları ile ilgili açıklamalarda da bulundu.
Katılımcıların merak ve dikkatle takip ettiği seminerin sonunda programa katılanlar organizasyon için MAZLUMDER şube yöneticilerine, verdiği bilgiler için avukat AKBULUT´ a teşekkür edip programın devamını beklediklerini söylediler.
MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet TAŞ, insan hakları okulu çalışmaları kapsamında başlayan seminerlerin her hafta sonu cumartesi 13.30´da başlamak üzere 7 haftada tamamlanacağını, her hafta ayrı bir konu ve konuşmacı ile yapılacak seminerlerin sonunda katılımda istikrar gösterenlere düzenlenecek törenle katılım belgelerinin takdim edileceğini belirterek amaçlarının hak ve ödevlerinin farkında olan, kendine ve insanlara karşı sorumluluk anlayışını geliştirmiş bireyler yetiştirmek olduğunu bildirerek katılımcılara ve avukat AKBULUT´a teşekkür etti.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor