AVUKAT FEVZİ KONAÇ,

AVUKAT FEVZİ KONAÇ,

?28 ŞUBAT İTTİHAT TERAKKİ´DEN 15 TEMMUZ´A GELEN BİR SÜREÇTİR?

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No´lu Şube, Eğitim Gençlik ve Kültür Merkezinde Kayseri Eski Baro Avukat Fevzi Konaç´ın katılımıyla 28 Şubat darbesiyle ilgili söyleşi yapıldı.

Mehmet Akif İnan konferans Salonunda yapılan söyleşiye eğitimcilerin ve STK´ların ilgisi büyük oldu. 28 Şubat davalarında aktif olarak savunma yapan Avukat Fevzi Konaç, ?28 Şubat, ittihat terakki ile başlayan bir süreçtir. Abdülhamit Han´a yapılan darbe ile Necmeddin Erbakan Hocamıza yapılan darbenin aynı mantık ürünü olduğu aşikârdır. 1950´li yıllarda demokrasiye ve Başvekil Adnan Menderes´e yapılan zulümler 28 Şubat zulmü ile aynıdır. Her on yılda milletin sevdiği iktidarlara yönelik yapılan darbeler sadece Türkiye kaynaklı müdahaleler değildir? dedi.

Cumhuriyet kurulunca birtakım insanlar reddi miras anlayışı ile hareket ettiğini belirten Konaç, Amerika ve Emperyalist güçler 1990´dan sonra İslam´ı ve Müslümanları potansiyel düşman olarak gördüklerini dile getirdi. Süreçteki başörtüsü yasakları ile sadece İslami değerlerle mücadele edilmediğini ve binlerce insanın hak etmediği halde zindanlara atıldığını kaydeden Konaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

?28 Şubat´ın arkasında FETÖ var, FETÖ bizi bırakın bunları yok edin demiştir. Uyanık olunmazsa yeni kalkancılar, Fadime Şahinler, Müslüm Gündüzler, Çevik Birler yine bu milletin karşısına çıkartılacaktır. Çözüm olarak öncekilerin düştüğü hatalara düşmeden adaletli davranarak insani ve İslami bir yaklaşım ortaya konmalıdır. Erbakan Hoca´yı o gün eleştirenler bugün Hocamızın davranışlarının ne anlama geldiğini gayet iyi anlamışlardır. 28 Şubatların bir daha yaşanmaması için hataları önce biz eleştirmeliyiz, bir kardeş olarak korkmadan olumlu eleştiri mantığı ile hareket edelim.?

Programın sonunda Eğitim Bir sen Kayseri 1 No´lu Şube Başkanı Aydın Kalkan Fevzi Konaç´a plaket takdim etti.


Haber Kaynak : İHA

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı