AVUKAT NİLAY KARAHAN,

AVUKAT NİLAY KARAHAN,

?10 YILDA 2 BİN 337 KADIN ŞİDDET GÖREREK ÖLDÜ?

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyelerince ´ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü´ vesilesi ile gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Kayseri Barosu Kadın Hakları´ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Nilay Karahan, kadına şiddetin artış gösterdiğine dikkat çekti. Karahan, "Kadına şiddet vakalarında her gün artış yaşanıyor. 10 yılda 2 bin 337 kadın şiddet görerek, hayatını kaybetti" ifadesini kullanarak bu kötü gidişe dur demek için önlem alınması gerektiğini kaydetti?

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ´Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü´ nü fırsat bilerek tüm dünyada ve ülkemizde bir türlü önüne geçilmeyen ?Kadına Şiddet´ olaylarına dikkat çekmek maksadı ile bir basın açıklaması gerçekleştirildi? Kayseri Barosu´nun toplantı salonunda bir araya gelen Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyelerine Baro Başkanı Cavit Dursun´da eşlik etti?

Kadın Hakları Komisyonu üyeleri adına konuşan Avukat Nilay Karahan Türkiye´de kadına şiddet olaylarının artış gösterdiğine dikkat çekerek "Kadına şiddet vakalarında her geçen gün ciddi oranda artış yaşanıyor. Her yıl geleneksel olarak yapılan istatistiksel açıklamalar, kadına yönelik ekonomik, fiziksel, psikolojik, cinsel gibi şiddet türlerinin rakamlarında artış olduğunu koymaktadır. Son 10 yılda 2 bin 337´den fazla kadın şiddet görerek, hayatını kaybetti. 2015 yılında 303, 2016´da 328, 2017´de 409, 2018´in ilk 6 ayında ise 206 kadın cinayete kurban gitti. Bu yıl öldürülen kadınların 85´inin kim tarafından öldürüldüğü de belirlenemedi" değerlendirmesinde bulundu?.

Sözlerinin devamında ?Kadına Şiddet´ olaylarının yazılı ve görsel basında sık kullanılmaya başlandığını da belirten Avukat Karahan, "Gün geçmiyor ki kısa etek giydiği, çalışmak istediği, evlenmek istediği ya da boşanmak istemesi nedeniyle en yakınındaki erkekler tarafından şiddete maruz kalan bir kadın haberi duymayalım. Şiddetin temelinde anne-baba, çocuk, aile ilişkisi ve sosyal faktörler etkilidir. Şiddet, kötü yaşantıların kötü mirasından kaynaklanıyor. Victor Hugo´nun ´Suç ve cezalar eğitimle, güneşin önündeki buzlar gibi erir´ sözünden hareketle şiddetle mücadelede başı çeken unsurun eğitim olduğunu vurgulamak istiyorum" ifadesini kullandı?

Basın açıklaması, Avukat Karahan´ın, kadına şiddetle mücadelede yapılması gereken önerileri başlıklar halinde sıralamasıyla noktalandı?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor