AVUKAT BULUNDURMA ZORUNLULUĞU

AVUKAT BULUNDURMA ZORUNLULUĞU

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda üyelerine, Avukatlık Kanunu gereği firmaların sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğuna ilişkin uyarılarda bulundu.

Hiçyılmaz, “Avukatlık Kanunu gereği firmaların sözleşmeli Avukat bulundurması zorunludur. İlgili kurumlar tarafından Avukatlık Hizmet Sözleşmelerinin birer örneği talep edilmekte, cevap vermeyenler veya Avukatlık Hizmet Sözleşmelerini ibraz etmeyenler hakkında Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunulmaktadır. Söz konusu talebe ilişkin cevap vermeyen üyelerimize, Savcılık İdari Yaptırım Bürosu tarafından Türk Ticaret Kanunu’nun 272. maddesi uyarınca ihtar gönderilmektedir” dedi.
Başkan Hiçyılmaz, “Bu çerçevede esas sermayesi Türk Ticaret Kanunu’nda öngörülen asgari sermayenin beş katı veya daha fazla tutarda olan anonim şirketler ile üye sayısı 100 veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin, Avukatlık Kanunu`nun 35. Maddesi ile sözleşmeli avukat bulundurması zorunludur. Bu zorunluluğun yerine getirilmemesi Avukatlık Kanunu uyarınca idari para cezası yaptırımına bağlanmıştır" diye konuştu.
Hiçyılmaz, söz konusu madde kapsamında iş ve işlemlerini yürüten KTO üyelerinin detaylı bilgiyi www.kayserito.org.tradlı internet sitesinden veya KTO bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden alabileceklerini sözlerine ekledi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti