AYAK TENİSİ FEDERASYONU KURULUYOR

AYAK TENİSİ FEDERASYONU KURULUYOR

FEDERASYON İÇİN RESMİ GİRİŞİMLER BAŞLADI

Son dönemde Avrupa’da büyük rağbet gören Ayak Tenisi sporu Türkiye de de çok ilgi çekti. Oluşan bu ilginin sonucunda Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu’nun kurulması için resmi işlemler başladı.

Ayak Tenisi Federasyonun kurulması için 29-03 2021 tarihinde Manisa’da gerçekleşen toplantıya Mustafa Sungur, Oğuz Özer, Erdal Kurç, İlyas Bodağ, Şener Opak, Yusuf Uyar ve Aytaç Eryılmaz katıldı. Gerekli evraklar hazırlandıktan sonra başlayan onay sürecinin en kısa sürede sonuca bağlanarak Ayak Tenisi Federasyonu faaliyete geçmesi bekleniyor.

Kayseri Atakspor Kulübü başkan yardımcısı Şener Opak yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Son yıllarda özellikle Avrupa’da revaçta olan ayak tenisi ülkemizde sevilmeye ve yapılmaya başladı. Fahri olarak yapılan bu branşta İstanbul’dan birkaç grup özel turnuvalarda ülkemizi temsil ettiler. Bu güzel branşın Türkiye de de gençlerimize profesyonel anlamda sunulması, ülkemize bu branşın kazandırılması ve ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsili için Kayseri Atakspor Kulübü, Ankara Manisa, İstanbul, Hatay, illerinden spor adamları Manisa ili merkez olmak üzere Ayak Tenisi Federasyonunu hayata geçirmek üzere bir araya geldik. Kayseri Atakspor Kulübü kurucu Mehmet Karaca, ben ve Beden Eğitimi Öğretmeni Duygu Opak spor adamları ile gerekli resmi işlemleri başlatarak federasyon kuruluşunu yaptık. Ülkemizi fahri şekilde temsil eden sporcularında davet edildiği toplantı sonrasın da mini bir ayak tenisi maçı yapıldı. Manisa öğretmen evinde gerçekleşen kuruluş toplantısına ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını ve en kısa sürede okul sporlarında, üniversitelerde ve ligde bu branşı görmeyi ümit ederek çalışmalarımızı başlatıyoruz. Böyle bir oluşumun için de olmaktan gurur duyuyoruz.”

Haber: Mustafa Gürbüz



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’