AYDOĞAN PAŞA

AYDOĞAN PAŞA

HAİN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI ÇIKMIŞTI ...

Şırnak´ta yaşanan elim helikopter kazasında şehadet şerbeti içen 13 askerden biri olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, FETÖ darbe girişimi sırasında bulunduğu Hakkari´nin Çukurca İlçesi´nden Kayseri´deki tugayını arayıp "Bir tek asker garnizon dışına çıkmayacak" emri vererek hain kalkışmaya karşı koymuştu? Ancak adı darbecilerin hazırladığı sıkıyönetim komutanları listesinde Hakkari Sıkıyönetim Komutanı olarak geçtiği için gözaltına alınmış, ifadesinin ardından 5 gün sonra görevine dönmüş, ardından da Tümgeneral rütbesine terfi ettirilmişti.
Türkiye´nin en seçme ve aynı zamanda tek paraşütçü birliği olan, sancağında Kıbrıs Barış Harekatı ve Güneydoğu´da teröre karşı verilen mücadeleler nedeniyle 2 altın madalya bulunan 1. Komando Tugayı´nda 2012-2016 yıllarında komutanlık yapan ´Asker Aydoğan´ lakaplı Aydoğan Aydın, Tuğgeneral rütbesiyle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında "Evlatlarım" dediği askerleriyle birlikte Hakkari´nin Çukurca bölgesinde dağlarda terör mücadelesi yapıyordu.
Aydoğan Paşa 15 Temmuz akşamı darbe girişimini haber alır almaz Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´yı telefonla arayıp, "Devletimin, milletin yanındayım. Birliğimden bir tek asker kışla dışına çıkmayacak. Darbeye de darbecilere de karşıyım" ifadesini kullanmıştı?
Daha sonra da komutanlığını yaptığı Komando Tugayını arayan Aydoğan Paşa "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emrini vermişti? Ancak, darbeciler tarafından hazırlanan sıkıyönetim komutanları listesinde adı geçici görev yaptığı Hakkari Sıkıyönetim Komutanı olarak görülünce, darbeci olduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra, 20 Temmuz´da serbest bırakıldı.
Serbest bırakıldıktan sonra yaşananlarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Aydoğan Paşa "Şerefli bir asker olarak devletime, milletime, bayrağıma hiç ihanet etmedim. Bir yanlış anlaşılma oldu. Bu yanlışlık düzeltildiği için çok memnunum" diye konuşmuştu? En son gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura Toplantısı´nda da Tümgeneralliğe terfi ettirilen Aydoğan Paşa bu defa da Tümgeneral rütbesiyle 23´üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı olarak Şırnak´ta görev yapmaya başlamıştı?
Tokat Niksar İlçesi nüfusuna kayıtlı, evli 2 çocuk babası, 51 yaşındaki Aydoğan Aydın ve emir astsubayı Kayseri´nin Pınarbaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı 47 yaşındaki 2 çocuk babası Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan´ın şehit olduğu haberi Kayseri 1´inci Komando Tugayı´nda üzüntüyle karşılandı. Üst rütbeli subay ve astsubaylardan oluşan bir grup Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın Kocatepe Camisi´ndeki cenaze törenine katılmak için Ankara´ya giderken herkesin ortak düşüncesi Türk Silahlı Kuvvetleri çok büyük bir değerini yitirdi yönünde oldu?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı