AYŞE BALDÖKTÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ

AYŞE BALDÖKTÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ

AVRUPA STAJINI TAMAMLADI?

Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi´nde eğitim gören 20 öğrenci ? İN STYLE"mesleki eğitiminde yeterliliklerin sağlanması ve işgücünün kapasitesinin geliştirilmesi stajı isimli erasmus+ projesi kapsamında Fransa ve İtalya´da 21 gün süreyle staj gördüler? İki öğretmenin gözetiminde gerçekleştirilen stajlarını tamamlayan öğrenciler edindikleri bilgi ve tecrübeyi okullarındaki öğretmen ve arkadaşları ile paylaştılar?

Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü destekleri ile gerçekleşen proje ile Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi giyim ve moda bölümü öğrencilerinin giyim ve moda tasarım konularında mesleki gelişim sağlamak amacıyla yürütülen " İN STYLE " projesi ile hazır giyim sektöründe çalışan öğrencilerin mesleki kariyerlerini geliştirerek, niteliklerinin artırılmasına katkı sağlamak ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli eleman ihtiyacını karşılama hedefleri doğrultusunda İtalyada 10, ve Fransa da 10 Öğrenci 21 gün süreli Staj eğitimi tamamlayarak ilimiz döndüler?

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Hakan ALKAN, ?Sektör ihtiyaçları analiz edilerek hazırladığımız projemizin en önemli vurgusu dezavantajlı olarak gördüğümüz kızlarımıza imkan verildiğinde neleri başardıklarını görmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Kurumlarımızda okuyan öğrencilerin tamamı örgün eğitim dışında kalan gençlerden oluşmaktadır. Bu nedenle proje faaliyetleri mesleki gelişimlerini sağlamak amacı ile oluşturulmuştur. Projemiz ile 20 kız öğrencimiz hazır giyim sektörüne yönelik mesleki yeterliliklerini tamamlayarak ülkemize dönmüşlerdir. " In Style " projemize katılan kız öğrencilerimiz girişimcilikleri ayrıca övgüye değerdir. Her iki ülkede gerçekleşen Erciyes Rüzgarı isimli defileler öğrencilerimizin kendi çabaları ile ortaya çıkardıkları ve sergiledikleri faaliyetlerdir. Aynı defilenin ülkemizde de yapılması düşüncesi yine öğrencilerimizin gayret ve emeği ile gerçekleştirilecektir. bu defileye tüm ilgili sektör davet edilerek öğrencilerimizin geldiği son durum tüm Kayseri kamuoyu ile paylaşılmış olacaktır? değerlendirmesinde bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı