AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ALİ HASANOV,

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ALİ HASANOV,

?AZERBAYCAN OLARAK BİZ BARIŞ VE DİYALOGDAN YANAYIZ?

Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneğince tertiplenen ´Modern Dünyada Uluslararası İstişare´ başlıklı konferansa konuşmacı olarak iştirak eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ülke olarak barış ve diyalogdan yana olduklarının altını çizerek "Her bir devlet başka devletin haklarına saygıyla yanaşmalıdır. Ortak noktalar diyalogun esaslarından biridir " ifadesini kullandı?

Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneğince tertiplenen ve Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Sabancı Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen ´Modern Dünyada Uluslararası İstişare´ başlıklı konferansa Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan ve Rusya Federasyonu´ndan Milletvekilleri, Vali Yardımcısı Nail Anlar, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Türk Cumhuriyetleri´nden olmak üzere ERÜ´de öğrenim gören yabancı öğrenciler iştirak etti?

 Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov,´un önderliğinde ilimize gelen konuk heyet konferans öncesi Sabancı Kültür Sitesi´nde ki Azeri öğretim üyelerinin yaptığı heykel ve tablolardan oluşan sergiyi gezdi.

Öğrencilerin Türk ve Azerbaycan bayrakları sallayarak bir millet iki devlet vurgusu yaptıkları konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çalış, "Üniversitemizde 105 ülkeden bin 700´ün üzerinde yabancı uyruklu öğrenci, lisan ve lisansüstü eğitim almaktadır. Bu kapsamda Azerbaycan´dan 89, Rusya Federasyonu´ndan 25 öğrenci eğitim görmektedir. Ayrıca üniversitemizde 18 Azeri ve 5 Rus personelimiz bulunmaktadır. Kardeş ülke Azerbaycan, ülkemiz ve Rusya Federasyonu arasındaki mevcut iyi ilişkilerin dünyadaki modern iletişim ve istişare kültürüne örnek olmasını diliyorum" ifadesini kullandı?

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim´de konuşmasına ilimize ilk kez geldiğini belirterek başlayıp "Türkiye ile Azerbaycan ilişkilere çok eski tarihe dayanmaktadır. Türkiye son yıllarda sadece çevrede değil dünyada lider devletler arasında yer almaktadır" değerlendirmesinde bulundu?

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ise, " Biz farklı medeniyetlerin temsilcileri olan insanları içinde barındırmaktayız. Biz ülkede Azerbaycanlı olmayan herkese de saygıyla yaklaşırız. Diyalogun temeli buradan başlıyor. Azerbaycan barış siyaseti yürütür. Her bir devlet başka devletin haklarına saygıyla yanaşmalıdır. Ortak noktalar diyalogun esaslarından biridir. Rusya, Azerbaycan ve Türkiye bugün bir platform yaratmışlardır. Bu platformlarda ülkeler diyaloglarını ortaya koyuyor" dedi ve ekledi? "Bugün Ermenistan Azerbaycan topraklarını işgal ediyor. Rusya bizim müttefikimizdir. Diyalog isteyen her devlet başka ülkenin topraklarına saygı göstermelidir. Ben bugünkü konferansı düzenleyen yetkililere teşekkür ediyorum. Azerbaycan diyalogu arzulayan bir ülkedir. Bugün barış yaratılması için, herkesin öz sermayesini normal şekilde kullanması için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmalar yapmaktadır. Biz bu şekilde toplantıları daha sonra tez tez yapacağız."

Konuşmaların tamamlanmasının ardından katılımcılara plaketleri takdim edilerek etkinlik noktalandı?



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti