AZERBAYCAN YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARININ

AZERBAYCAN YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARININ

YASAL STATÜLERİNİ BELİRLİYOR

Azerbaycan devleti Türkiye´de yaşayan Azerbaycanlıların statüsünü belirlemek için çalışmalara başladı. 1990´lı yıllarda Türkiye´ye taşınan ve yasadışı yollarla Türkiye´ye yerleşmiş yüzlerce Azerbaycanlının yasal statüsü de çalışma sonunda belirlenecek. Sorunların yerinde incelenmesi ve çözümü ile ilgili 23-26 Eylül 2018 tarihlerinde Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi çalışanları Kenan Memmedov ve İsmail Ansarli, Azerbaycan´ın İstanbul´daki Başkonsolosluğu ile birlikte, yasa dışı ikamet eden Azerbaycanlılar ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

İSTANBUL´DA TOPLANTI

İstanbul´un Gaziosmanpaşa ilçesi 500 evler, Rami, Eyüpsultan, Bağlarbaşı, Yıldıztabya, Barbaros Hayrettin Paşa, Hürriyet, Fevzi Çakmak mahalleleri, Bayrampaşa ilçesinin Yıldırım, Altıntepe, Orta mahalle, Kartaltepe, Vatan mahalleleri, çevre bölgeler, ayrıca, Küçükçekmece´de Halkalı Merkez mahallelerinde yaşayan Azerbaycanlılarla toplantılar yapıldı ve bilgi verildi.

BAŞKONSOLOSLUK

İstanbul´daki Başkonsolosluk çalışanı Hayyam Daşdemirov görüşmeler sırasında sorunun aktüelliğine ve Azerbaycan vatandaşlarının çıkarlarının korunması açısından önemine değinerek, 18 Nisan 2018 tarihinde Ankara şehrinde Azerbaycan ve Türkiye Dışişleri Bakanlıkları arasında düzenlenen 9. konsolosluk danışmaları sırasında da bu yönde görüşmeler yapılmıştır. Görüşmeler sırasında, meselenin aşamalı çözümü ve Azerbaycan tarafının sunacağı bilgilere dayanarak bu kişilere Türkiye tarafından gerekli desteğin sağlanması ile ilgili düzenlemeler yapıldığını belirtti. Yasadışı yaşayan Azerbaycanlıların karşılaştığı birçok sorunlara değinen Daşdemirov, bu kişilerin net listesinin hazırlanması çalışmalarının sürecin ilk ve en önemli aşaması olduğunu vurguladı. Heyet daha sonra konsolosluk hizmetleriyle ilgili toplantıya katılanların sorularını cevapladı. Okula, Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi tarafından eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla ilgili, okul malzemeleri, bağışlandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"