AZERİ ÖĞRENCİLER, `AZERBAYCAN TANITIM GÜNÜ`

AZERİ ÖĞRENCİLER, `AZERBAYCAN TANITIM GÜNÜ`

Kayseri`de eğitim-öğretim hayatını sürdüren Azerbaycanlı öğrenciler, Kayseri Uluslar Arası Öğrenci Derneği`nde (KUDER) bir araya gelerek, ``Azerbaycan Tanıtım Günü`` düzenlediler. Kayseri halkının da yoğun ilgisini çeken programda Azeri kültürüne ait çe

Bulut, "Kayseri Uluslar Arası Öğrenci Derneği olarak misafir öğrencilerimize yönelik birçok alanda faaliyet yürütmekteyiz. Şu an 30`un üzerinde seminer programları düzenleyerek devam ettirdiğimiz eğitim faaliyetlerimiz başta olmak üzere, burs, barınma, gıda, rehberlik gibi alanlarda da öğrencilerimize katkı sunmaya gayret etmekteyiz" diye konuştu.
Ülke tanıtım faaliyetlerinin de en az diğer çalışmalar kadar önemli olduğunu ifade eden Bulut, bu faaliyetlerin öğrencilerin hem birbirleriyle hem de Kayseri halkı ile tanışıp kaynaşmalarına vesile olduğunu, diğer ülkelere ait tanıtım çalışmalarının da tüm hızıyla devam edeceğini, amaçlarının KUDER bünyesinde bulunan tüm ülkelerle Kayseri halkını buluşturmak olduğunu söyledi. Özellikle 3-4-5 Mayıs 2014`te Kayseri Meydan Parkı`nda gerçekleştirmeyi planladıkları 7.Uluslar Arası Öğrenci Buluşması`nın çok önemli olduğunu söyleyen Mücahit Bulut, "Yaşadığımız şu günlerde insanlığın her şeyden çok sevgi,barış ve hoşgörüye ihtiyacı var. Yaklaşık 73 ülkeden öğrenci ile yürüttüğümüz faaliyetler inşaallah insanlığın huzura kavuşacağı günlerin müjdeleyicisi olacak" dedi.
KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın da; "Daha önce Afganistan, Somali, Filistin, Kazakistan, Moğolistan, Endenozya, Fas, Yemen gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeden misafir öğrenci kardeşimizle bu tür kültürel tanıtım faaliyetleri düzenledik. Bu etkinliklerle misafir öğrencilerimizin memleket hasretlerini gidermelerine az da olsa katkı sunmayı, farklı kültürlerin kaynaşmasına vesile olmayı, birlik beraberliğimizi pekiştirmeyi ve tüm insanlığa `Biz Bir Milletiz mesajını bu öğrenci kardeşlerimiz aracılığıyla ulaştırmayı amaçladık. İnşaallah çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek" ifadelerini kullandı.

 



İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü