BABA OLMAK İÇİN GÜN SAYARKEN

BABA OLMAK İÇİN GÜN SAYARKEN

26 YAŞINDA ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇTİ?

   Tunceli-Pülümür karayolunda bölücü terör örgütünce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehadet şerbetini içen Astsubay Kıdemli Çavuş 26 yaşındaki Onur Sönmez´in cenazesi baba ocağı Kayseri´de ebediyete uğurlandı? Baba olmak için gün sayan kahraman şehit Onur Sönmez´i son yolculuğuna hamile eşi ve gözü yaşlı anne babası ve cenazeye iştirak eden binlerce hemşehrisi dualarla uğurladılar?
Tunceli´de PKK´lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı, askeri zırhı aracın geçişi sırasında yine PKK´lı teröristlerce patlatıldı. Olayda iki askerimiz şehit oldu. Şehitlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez´in Kayseri´deki baba ocağına kara haberin ulaşmasının ardından ateş düştü.
Aslen Erkiletli olan Sönmez ailesinin Erciyesevler Mahallesi, Mazı Sokakta ki evleri bayraklarla süslenirken , üç kardeşin en büyüğü olan 26 yaşındaki Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez´in eşi Bilge Sönmez´in 8 aylık hamile olduğu ve doğum için gün saydığı öğrenildi?
Çocuğunu kucağına alma hayalleri kurarken kanlı ellerin tuzağı ile şehadet şerbeti içerek çocuğunu göremeden hakka yürüyen Onur Astsubayın babası Yavuz Sönmez´in 3 çocuğundan en büyüğü olan Onur Sönmez Tunceli´de geçici görev için bulunuyor eşi ise İstanbul´da kalıyordu. Olayın meydana gelmesiyle birlikte hamile eşi İstanbuldan Kayseri´ye uçak ambulansla getirildi.
Elazığ Havalimanı´nda düzenlenen törenin ardından ilimize getirilen şehit Onur Sönmez için Seyyid Burhanettin Hazretlerinin Türbesinin yanı başında bulunan Kalem Kırdı Camii´nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehit astsubayın ailesi ve yakınları, Vali Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Kemal Tekden, Yaşar Kareyel, Ahmet Doğan, Çetin Arık, Ali Kilci, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız, mülki ve askeri erkân ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda ilimiz sakini iştirak etti?
Şehit Onur Sönmez´in namazını İl Müftüsü Şahin Güven kıldırdı. Şehitin yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği gözlerden kaçmadı.
İl Müftüsü Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Sönmez´in Türk Bayrağı´na sarılı naşı omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Tören mangası ve kortej eşliğinde Kartal Kavşağı´nda bulunan Hava Şehitliği´ne getirilen Sönmez´in naaşı tekbir sesleri arasında toprağa verildi.
Saygı atışının ardından şehidimiz Onur Sönmez´in tabutuna sarılı olan, şehidin emaneti şanlı Türk Bayrağı Vali Orhan Düzgün tarafından şehidimizin eşi Bilge Sönmez´e teslim edildi.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”