BABA VE ÇOCUĞU ARASINDA UÇURUM VAR

BABA VE ÇOCUĞU ARASINDA UÇURUM VAR

Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13-19 Mayıs Aile Haftası etkinliğinde bir konuşma yapan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Asma, “Baba ve çocuğu arasında uçu

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü seminer salonunda düzenlenen 13-19 Mayıs Aile Haftası etkinliğine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Programda, ERÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Asma katılımcılara ‘Türk Aile Yapısı ve Aile Yapısını Etkileyen Etmenler’ adlı bir seminer verdi.
Programda bir konuşma yapan ERÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Asma, “Her şeyin başı eğitimdir. Eğitimden giden yol yetiştirdiğimiz çocuklarımızdır. Onlara gözümüz gibi bakalım, iyi büyütelim. İyi büyütelim derken beslemeyi kastetmiyorum. Çocuklarımızı manevi anlamda iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuğumuza ‘yavrucuğum seni seviyorum’ diyelim” diye konuştu.
Toplumda babalar ve çocukları arasında bir uçurum olduğunu ifade eden Asma, “Bizim toplumumuzda gördüğüm kadar baba ve çocuk arasında bir uçurum var. Son 20 yıl içerisinde sevgisini çocuğuna hissettirmeyen babalar var. Lütfen çocuklarınıza seviğinizi gösteriniz. Onlara değer verdiğinizi fiziksel olarak bile anlatamıyorsanız bakışlarınızla ve duygularınızla anlatınız. Toplumumuzda yaşanan sorunların en büyük nedeni aile ve çocuk arasındaki diyoloğun bozuk olmasından kaynaklanmaktadır” ifadelerinde bulundu.
Asma, “Kendi çocuklarımızın yeteneklerini evde fark etmemiz gerekir. Onlara ‘şu meslekten olacaksın’ demeyin. ‘Şu meslek para getirir’ demeyin. Çocuğun yeteneğine göre mesleğini belirlemeye çalışın. Biz kendi çocuğumuzu anlamalıyız ve iyi kavramalıyız. Her şeyin başı sevgi olduğu için kendi çocuklarımıza sevgi ile yanaşmalıyız” şeklinde konuştu.



ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye