BAĞIMSIZ DENETÇİ VE MALİ MÜŞAVİR

BAĞIMSIZ DENETÇİ VE MALİ MÜŞAVİR

MÜKELLEFLERİNE ÖRNEK DAVRANIŞ

       HABERİ İZLE

Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Cemil Özsoy, tertiplediği kahvaltılı tanışma ve kaynaşma toplantısında ilimizdeki mükelleflerini bir araya getirerek, örnek teşkil eden mükelleflerini ödüllendirdi.

Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Cemil Özsoy, Özel bir restaurant da düzenlediği kahvaltılı etkinlikte mükellefleriyle bir araya gelerek, samimi bir ortamda sohbet ederek, sinerji oluşturdular. Etkinliğe, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk'un yanı sıra Mali Müşavir ve mükellefler iştirak etti.

Etkinlik hakkında haber ekibimize bilgiler veren Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Cemil Özsoy, bütün mükelleflerin birbirinden değerli olduğunu vurgu yaparak, Mali müşavirlerle iletişimi kurması açısından ve mali ile vergi yönünden sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren mükellefleriyle bir araya geldiklerine dikkat çekerek, mükelleflerdeki sorumluluk çok önemlidir. Vergi yönünden, muhasebe ile iletişim yönünden ile iş takibi açısından diğer mükelleflere örnek teşkil etmek amacıyla bu etkinliği düzenledim. Amacımız hem birlikteliği hem de mükelleflerle iletişimi sağlamaktır. Diğer mükelleflerde inşallah aynı duyarlılığı göstereceklere inanıyorum” dedi.

Muhasebeciliğin çok önemli bir meslek olduğuna da dikkat çeken Özsoy,  şöyle devam etti.

biz bu mesleği kolaylıkla kazanmadık.  35 yıldır beri bu mesleği sürdürüyorum. Tecrübelerimle elimden geldiği kadar bu işi profesyonelce yapıyorum. Örnek teşkil eden mükelleflerimizle birlikte bugün bir araya geldik. Aynı alışkanlığı aynı özelliği diğer mükelleflerinde göstereceklerine inanıyorum. Mesleğimiz de bazı sıkıntılarımız var. İlk başta mükellefle iletişim sıkıntısı çekiyoruz. Beyanname vereceğimiz zaman son güne bırakılıyor. Bu konuda duyarsızlık yaşıyoruz. Meslek ve diğer sektörler açısından duyarlı olunması gerekiyor.  Bir şekilde bunun örnek olacağını düşünerek, diğer mükellefleri teşvik etmek açısından plaketle mükelleflerimizi ödüllendirdik. Maddi açısından bir önemi yok ama manevi açısından önemi büyüktür. Sorumluluğunu yerine getiren ve örnek teşkil edecek mükelleflerimizi ödüllendirdik” ifadelerinde bulundu.

 

Kayseri'de Mali Müşavirlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunun altını kalın çizgilerle çizerek, hem Ülkemiz' de hem Kayseri'de muhasebeci-mükellef birbirleriyle iletişimini daha iyi bir şekilde kurmaları gerekiyor. Mesleğe değer vererek bir katiplik değil de Mali Müşavirlik, Danışmanlık gibi mali bilgilerin verildiği bir sektör olarak bilinmesini istiyorum. Bu şekilde olduğu zaman hem mesleğimiz kazanacaktır.  Hem de firmalar, kuruluşlar ve mükellefler kazanacaktır” diye konuştu.

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk ise, Mükellef - muhasebeci ilişkisini en üst düzeyde yürüten Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Cemil Özsoy'a teşekkür ederek, toplumsal sorumluluklarını bilen müşterilerini, teşvik etmek amacıyla ve meslektaşlarına örnek netice eden bu düzenlemiş olduğu etkinliği için kutluyorum. Meslek açısından ilk olduğunu düşünüyorum. Bu etkinlik sayesinde diğer mükelleflere teşvik edeceğine inanıyorum. Bizim meslek sıkıntılarımız var. Mali Müşavirlerin bir kısım sıkıntılarını halloldukça yenileri çıkıyor. Dinamik mesleğiz biz.  Gelişen ekonomide değişen dünya şartlarında sürekli kendini yenileyen değişen bir meslek içerisindeyiz. En çok problemimiz müşterilerimizle yaşadığımız sıkıntılardır. Tahsilât konusunda ve kendi işimizde yaptığımız haksız rekabetten kaynaklanan problemlerimiz var. Haksız rekabetimizi bu sene içerisinde halledeceğimizi düşünüyorum. Meslek mensupları olarak tahsilat konusunda da sıkıntı çekiyoruz. Maalesef müşterilerimiz bizleri danışman konusunda hep birinci sırada tutarken bu hizmet karşılığında yani tahsilat konusunda hep sonlarda oluyor. Bu konuda daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Cemil Özsoy, Mali müşavirlerle iletişimi kurması açısından ve vergi karşısında tutum ve davranışları yönünden örnek teşkil eden mükelleflere plaket takdim ederken diğer mükelleflere de teşvik etmek amacıyla örnek olması için bu etkinliği sürekli düzenleyeceğini vurguladı.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi