Bağlamış:”Borsamızı modern bir tesise kavuşturacağız”

Bağlamış:”Borsamızı modern bir tesise kavuşturacağız”

Kayseri Ticaret Borsasınca gerçekleştirilen ‘Geleneksel Tescil Rekortmenleri’Ödül Töreni’nde rekortmenler ödüllerine kavuşurken, Törene onur konuğu olarak iştirak eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Kayseri önemli projelere imza atıyor" değerlendirmesinde bulunurken, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış’da “10 yıl içinde borsamızı modern bir tesise kavuşturacağız” ifadesini kullandı.                       

Kayseri Ticaret Borsasınca gerçekleştirilen ‘Geleneksel Tescil Rekortmenleri’Ödül Töreni’ni ve iftar yemeğine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları, oda borsa başkanları, il müdürleri ve kayseri ticaret borsası üye firmaları katıldı.                                   

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren KTB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlamış Borsa olarak üretmeye ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerini vurgulayıp,10 yıl içinde borsayı modern bir tesise kavuşturacaklarının altını çizerek şunları kaydetti  “Siz Kıymetli üyelerimizin teveccühü ile Kayseri Ticaret Borsası Başkanı olarak göreve geldiğim günden itibaren sizler adına gerek siyasilerimiz gerek kamu kurum kuruluşlarımız ile el ele gönül gönüle verdik ve Kayseri'miz için çalışmaya başladık. İlimizde bulunan STK’larımız, valilik, belediye ve siyasilerimiz ile güç birliği yaptık, Kayseri Ticaret Borsası olarak Kayseri'mizin tarım ve hayvancılık alanında gelişimine katkı sağlamak ve sizleri temsil edebilmek adına sürekli mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bugün dünyada yaşanan olağan üstü gelişmelere bağlı olarak tarım ve hayvancılık alanında en önemli gündemlerimiz şüphesiz Gıda güvenliği, iklim krizi ve gıda enflasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Pandemi süreci, Rusya ve Ukrayna savaşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gıda enflasyonunu yükseltti, ancak gıda enflasyonunun büyük itici gücü, başta enerji, gübre ve yem sektörleri olmak üzere gıda üretiminin dışında girdi maliyetlerinde yaşanan artışlardan kaynaklanıyor. Tüm bu faktörler tarım ve hayvancılık alanında üretim yapan firmalarımızın kar marjlarını daraltıyor ve üreticileri yatırım yapmaktan vazgeçiriyor, bu nedenle içinde bulunduğumuz dönemde özellikle tarım ve hayvancılık alanında ki üreticilerimize pozitif bir ayrımcılık yapılarak sektörün daha fazla desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz."   

Ödül törenin onur konuğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ da Kayseri Ticaret Borsası’nın önemli projelere imza attığını belirterek şöyle konuştu “Kayseri Ticaret Borsamız tarım sektörünü geliştirmek ve hizmet kapasitesini artırmak üzere pek çok önemli projeye imza atıyor. Kayserimize de kalıcı eserler bırakıyorlar. Kayserimize değer katacak her iş ve her yatırımın peşinde oluyor hayata geçmesini sağlıyor. İç Anadolu’nun en modern canlı hayvan borsasını ve pazar yerini kuruyor. Kalkınma ajansından temin ettiği destekle et ürünlerine yönelik AR-GE istasyonu projesini hazırlıyor. Faaliyete başlattığı Gıda ve Toprak Laboratuvarıyla çok hayırlı bir işe daha imza atıyorlar. Burasıyla birlikte inşallah taşir kısmında benzeri sıkıntıları üreticilerimizi kurtaracak. Böylece üretilen sucuğumuz, pastırmamız markayken güvenilir şekilde tüketilmesini ve fiyatını artıracak. Ayrıca hayata geçirdiği e-ticaret sitesiyle yerel firmalarımıza ve kendi ürünlerine destek olmaktadır. Topraksız tarım projesiyle inovatif işlere imza atılmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet vermek üzere ülkemizin en kapsamlı ticaret borsası kampüsünde kur payı hedeflemektedir. Akredite bir borsa olarak üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunmaktadır. Bunların hepsi de bir vizyon işidir. Üyelerimize verdikleri hizmeti devamlı geliştiren daha kaliteli hale getiren bu çalışma vizyonundan dolayı Kayseri Ticaret Borsamızı, Başkan Recep Bağlamış’ı ve bütün ekibini tebrik ediyorum. İnşallah onların bu gayretiyle ve emekleriyle hem üreticimizin hem de tüccar ve sanayicimiz daha bereketli kazançlar elde etmelerini temenni ediyorum. Oda ve borsa başkanları Kayseri’nin bereketini Ankara’ya taşımaktadırlar. Buradaki tüm başkanlarımız TOBB’de benim mesai arkadaşlarım. Hepsiyle birlikte çalışıyoruz. TOBB yönetiminde kurullarda konseylerde hepsinde emekleri var. Yine burada çok güzel bir tablo görüyorum”                                                                      

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından tescil rekortmeni olan Özbakan Et ve Et Ürünleri, Kayseri Şeker Firması, Şahin Sucukları, Bakanlar Besicilik, Gözde Et Ve Et Ürünleri, Hizmet Et Ve Et Ürünleri, Başyazıcıoğlu Et Gıda, Özmenoğlu, Emmioğlu Et Ve Et Ürünleri firmaları ile Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’ne plaketleri takdim edildi.         



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”