“Baharda farklı bir millet bahçesi bizi bekliyor”

“Baharda farklı bir millet bahçesi bizi bekliyor”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Millet Bahçesi ile ilgili, “Talasımız için müthiş bir kazanım olacak. Baharda 100 bin metrekarelik alanda çok farklı bir mekan bizi bekliyor olacak” dedi.
Başkan Yalçın, yapım çalışmaları devam eden Talas Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerin de bulunduğu incelemede Başkan Yalçın, alana dikilecek ağaç ve bitki türlerini inceledi. Süs bitkileri ve ağaçlar hakkında tek tek bilgi alan Başkan Yalçın burada yaptığı kısa değerlendirmede, “Birkaç yıl önce başladığımız bu yolculukta, bu başarı hikayesinde şimdi sona gelmek üzereyiz” diye konuştu.
“Talas için müthiş bir kazanım olacak”
Başkan Yalçın çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, “Burada en önemli bölüm 80 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma ve peyzajdır. Buradaki peyzajı çok önemsiyoruz. Çünkü Talasımız çok kalabalık bir nüfusa sahip. Bilim insanlarının verilerine göre uygun bitkiyi seçersek ki seçtik, bunlar sayesinde bir gündeki karbon monoksit ve sera gazını bir gecede oksijene çevirecek bir sistem kurmuş olacağız. Bu alanda 96 türden oluşan 2 bin ağaç ve 15 bin kök bitkiyle bunu gerçekleştireceğiz. Ama en önemlisi Talasımızın 100 bin metrekarelik alanda bir millet bahçesine kavuşmasıdır. Bu 80 bin metrekarenin doğrudan yeşil alandan oluşması ve 20 bin metrekarenin de 4 okuldan meydana gelmesi hem Kayserimizin hem de Talasımız için iyi bir kazanım olacağını tekrarlıyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu ağaçları Türkiye’nin dört bir yanından getirdiler. Şimdi ise uygulamak üzere hazırlık yapıyoruz. Baharda 100 bin metrekarelik alanda çok farklı bir mekan bizi bekliyor olacak. Şimdiden Talasımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”