BAHARLA YEŞİLLERİNİ GİYEN KAPUZBAŞI

BAHARLA YEŞİLLERİNİ GİYEN  KAPUZBAŞI

Baharla yeşillerini giyen Kapuzbaşı misafirlerini bekliyor irtifa akışı itibarıyla ülkemizin en büyük şelalesi olan Kapuzbaşı, baharla birlikte yeşile bürünen doğal güzellikleri, gümrah akan suyu, çevresindeki eşsiz piknik alanları ve huzur veren

Şehir  merkezine 190 kilometre Adana`nın Aladağ ve Kozan ilçelerine de yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta  Yahyalı İlçesi sınırları içinde  yer alan  Kapuzbaşı Takım Şelaleleri, 500 metrekarelik alanda ihtiva ettiği  7 şelale ile  ilimizin adeta saklı cenneti. 

Aladağ`ın zirvelerinde bulunan kar ve buzulların erimesiyle beslenen, yükseklikleri 30-76 metre olarak değişen takım şelaleler, doğanın Kayseri`ye armağan ettiği eşsiz güzelliklerden.

Dağ yamaçlarından birbiriyle yarışırcasına akan şelaleler, özelikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında buz gibi suyuyla doğaseverleri  cezbediyor.

Ormanlık alan içindeki dar vadiden akan şelale suları, Zamantı Irmağı`nda rafting sporu için de uygun bir parkur  oluşturuyor. Ayrıca, şelale bölgesi ve vadide, doğal güzellikler arasındaki parkurlarda şelalenin sesi eşliğinde trekking de (doğa yürüyüşü) yapılabiliyor.

Vali  Orhan Düzgün yaptığı açıklamada, Kayseri`nin özellikle güney kesimlerinin doğal varlıklar bakımından oldukça zengin olduğunu  vurguladı…

Kapuzbaşı`nın 7 şelaleden oluştuğunu  hatırlatan Vali  Düzgün, "Takım şelaleler, yılın 4 mevsimi meraklılarını bekliyor. Mayıs, haziran aylarında saniyede 20 tondan fazla debiye ulaşan takım şelalelere ek olarak Derebağ Şelalesi de cazibe merkezleri arasında yer alıyor" diye konuştu.

Şelalelere daha çok turist çekebilmek için yoğun tanıtım faaliyetleri yapılması gerektiğini belirten Düzgün, şunları kaydetti:    "Bir yere daha fazla turist gelmesi için oranın kolay ulaşılabilir olması lazım. Kapuzbaşı Şelaleleri`ne ulaşım önceki yıllara bakarak çok daha iyi. 2013 yılındaki çalışmalarla birlikte tüm yol asfalt oldu. Bölgede gelen misafirlerin konaklayabilecekleri, yemek yiyebilecekleri, özellikle yöresel yemek yapan butik oteller mevcut. Kapuzbaşı Şelaleleri`nin yerli ve yabancı turizm acentelerine tanıtılması gerekiyor. Bu amaçla Mayıs ayından itibaren ilk grubumuz Almanya`dan gelecek. Özel ve kamu işbirliğiyle turizm acentelerini, turizm gazetecilerini getirerek hem yurt içi hem yurt dışında açılan turizm fuarlarında Kapuzbaşı başta olmak üzere diğer kültür ve doğa varlıklarımızı tanıtarak buraların daha çok ilgi çeken yerler olmasını hedefliyoruz”

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor