BAKAN ARSLAN

BAKAN ARSLAN

YHT PROJESİ´NE SON NOKTAYI KOYDU ?

Bir dizi program ve açılışa katılmak üzere ilimize gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kayseri kamuoyunun merakla beklediği ?Yüksek Hızlı Tren Projesi´ konusuna son noktayı koyarak, Yüksek Hızlı Tren´in Kayseri2ye ne zaman geleceğine açıklık getirdi?Bakan Arslan 2021 yılını işaret etti?
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ilimiz sakinlerinin Yüksek Hızlı Tren´e ne zaman binebileceğiz yönündeki meraklı bekleyişlerine Kayseri programında açıklık getirip son noktayı koydu?. Bakan Arslan projenin temellerinin 2017 yılı içinde atılacağını ve 2021 yılında Kayserlilerin Yüksek Hızlı Tren ile seyahat edebileceğini kaydederek şöyle konuştu? ?Kayseri bizim için bir merkez, Kayseri bizim için önemli. Dolayısıyla Ankara´da Kayseri´ye hatta İstanbul´dan Kayseri´ye misafirlerimizin, insanlarımızın seyahat edebilmesi için 250 kilometre saatlik hıza sahip yüksek hızlı trenimizin Kayseri´ye gelmesi, Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın daha önce verdikleri sözler çerçevesinde takip ettiğimiz bir konu. 1/5000´lik haritalara işlenmesi dahil, sondaj çalışmaları dahil şu an devam ediyor. İnşallah, temmuz ayına kadar biz bu projeleri ve sondaj çalışmalarını bitireceğiz. Bu yılın ikinci yarısında da yapım ihalesine çıkacağız. Böylece de yüksek hızlı treni artık rüya olmaktan çıkarıp, fiilen işine başladığımız, inşallah birkaç sene içerisinde bitirip İstanbul´dan Kayseri´ye, sadece Yerköy´den, Ankara´dan değil, İstanbul´dan Kayseri´ye yüksek hızlı trenle seyahat ettiğimiz yeni bir ulaşım türüne de hep beraber kavuşmuş olacağız. Bu projenin öneminin farkındayız. Burada da Ankara´da da konuşuyoruz. Bugün hasseten Kayseri´nin de beklentilerini bildiğimiz için hem Demir Yolları Genel Müdürüm hem Karayolları Genel Müdürüm de benimle birlikte. Biz sadece söz üretmiyoruz. Sözün gereği olan işi de üretiyoruz. İnşallah siz daha yüksek hızlı treni de göreceksiniz, onun çok başka yerlere de gittiğini göreceksiniz, hep beraber göreceğiz. Çünkü hedeflerimiz büyük."
"Ankara´dan Kayseri´ye hatta, İstanbul´dan Kayseri´ye insanların seyahat edebilmesi için 250 kilometre saatlik hıza sahip Yüksek Hızlı Trenin Kayseri´ye gelmesi konusu; Hükümetimizin, takip ettiğimiz bir konudur. 1/5 binlik haritalara işlenmesi dahil, sondaj çalışmaları devam ediyor. Sondaj çalışmaları başladı. İnşallah Temmuz ayına kadar bütün projeleri ve sondaj çalışmalarını bitireceğiz. Bu yılın ikinci yarısında da yapım ihalesine çıkacağız. Böylece yüksek hızlı treni rüya olmaktan çıkarıp fiilen işine başladığımız birkaç sene içerisinde bitirip İstanbul´dan Kayseri´ye yüksek hızlı trenle seyahat ettiğimiz yeni bir ulaşım türüne hep beraber kavuşmuş olacağız. Bu projenin öneminin farkındayız. Kayseri´nin de beklentilerini bildiğimiz için hem demiryolları hem de karayolları Genel Müdürüm benimle birlikte. Biz sadece söz üretmiyoruz. Sözün gereği olan işi üretiyoruz."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor