BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ,

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ,

"İMAR BARIŞINA GÜNDE 100 BİN MÜRACAAT VAR"

Çevre ve şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki imar barışıyla ilgili bakanlık olarak bugüne kadar çok büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Özhaseki imar barışıyla alakalı günde ortalama 100 bin kişinin müracaat ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde gazeteciler cemiyetini ziyaret eden bakan Özhaseki imar barışıyla ilgili son durumu değerlendirdi Özhaseki şu bilgileri verdi

İmar barışı bizim hakikaten bakanlık olarak daha doğrusu benim çabam ile ortaya konulmuş olan bu hususun ne kadar doğru bir iş olduğunu bir kere daha gördük. Günde ortalama yüzbin´in üzerinde müracaat var. 15-20 gündür bu iş devam ediyor akşam aldığım sayı 1 milyon 650 bin müracaat. Günlük ortalama müracaatları da alırsanız 100 bin´in üzerinde. Burada vatandaş bir kere devleti ile helalleşmek istiyor barışmak istiyor daha sonrada önüne bakmak istiyor bizde bunu tabi ki bir taraftan vatandaş ile barışmanın keyfini yaşarken bir taraftan da orada birikecek parayı  kentsel dönüşümde Türkiye´nin depreme hazırlanma hususunda nasıl kullanacağımız nasıl doğru bir mantık ile idare edeceğimiz hususunu çalışıyoruz. 1 miyon 650 bin civarında müracaat var ama biz onlara dönüp parayı hesaba yatırın diyoruz yatırmaları yavaş yavaş başlıyor ne zamana kadar yatıracak vatandaş bunu 31.12.2018´e kadar yatıra bilecek bugün rakamlar değişiyor bugün bir şey söylüyorum akşama değişiyor yarın biraz daha değişecek ertesi gün biraz daha değişiyor o yüzden rakam telaffuzu çok doğru değil. Senenin sonunda elimize geçecek para olarak tahminimiz 30 milyarın üzerinde olacak bunu da net olarak her zaman ifade ettik kentsel dönüşümü yapan belediyelerimize doğru bir mantık ile mahalle konsepti içerisinde yatay mimariye uygun projeleri getirdiğinde %0 faiz para olarak kullandıracağız yani Türkiye´yi depreme hazırlayacağız.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor