BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

"MHP İLE HÜKÜMET SENARYOSU ASLA KONUŞULMADI" ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Habertürk TV´de katıldığı canlı yayında ´MHP ile hükümet´ iddialarına cevap verdi? Bakan Özhaseki "Katıldığım hiçbir toplantıda MHP ile hükümet senaryosu konuşulmadı" ifadesini kullanıp "Mesele bir rejim meselesi değil, bunu herkes biliyor. İlk dört maddeye dokunulmuyor" değerlendirmesinde bulundu?
Habertürk TV´de Aysun Torun´un sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Anayasa değişikliği ile ilgili "Rejim" eleştirilerine yanıt verdi? Anayasa değişikliği ile sistemin değişeceğini n altını çizen Bakan Özhaseki "Mesele bir rejim meselesi değil, bunu herkes biliyor. İlk dört maddeye dokunulmuyor" diye konuştu?
Yönetimde iki başlılıktan kurtulmak gerektiğini kaydeden Bakan Özhaseki, "Zamanında Kenan Evren kendisini Cumhurbaşkanı seçtirirken bir sürü yetki almış, sorumsuz hale gelmiş" değerlendirmesinde bulunup ?Geçmişte Turgut Özal´ın, Süleyman Demirel´in Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde kendi partilerinin başına geçmiş kişilerle de sorun yaşandı. Ortalama 1 buçuk yılda bir hükümet değişikliği yaşandı. Oysa ?Başkanlık Sistemi´ ile yönetilen ABD sorunsuz bir şekilde 45´inci başkanını seçti.?
Öngörülen sistemle diktatörlüğe gidileceği yönündeki eleştirilere de cevap veren Bakan Özhaseki, "Recep Tayyip Erdoğan diktatör olmak istese şu anki durumunu bozmaz. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan bu partinin doğal lideri. İstediklerini yapmak konusunda yol gösterebiliyor mu, gösterebiliyor. Yargılanma ihtimali var mı, yok. Bir tek vatana ihanet suçundan, o da zaten işlemeyeceğine göre... Yaptığı hiçbir icraattan sorumlu değil. Yeni sistemde attığı her imzadan sorumlu olacak. Yani karşısına yüzlerce dava çıkabilecek. Hiçbir şeyden hesap vermeyeceği bir pozisyondan çıkıyor ve hesap verebileceği bir sisteme geçiyor. Bu diktatörlük mü oluyor" diye konuştu.
MHP ile ?Milli mutabakat hükümeti´ kurulacağı iddialarının sorulması üzerine de "Şu ana kadar katıldığım hiçbir resmi - gayri resmi toplantıda böyle bir şey duymadım. Onun dışında özel sohbetlerde böyle bir senaryo duymadım. Ankara´da böyle bir senaryo bir yerlerden üfürülüyor sonra ciddi ciddi konuşuluyor. Şu ana kadar benim bildiğim öyle bir senaryo konuşulmadı" şeklinde cevaplayarak bu tür haberlerin yalan haber olduğunu kaydetti?.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı