BAKAN ÖZHASEKİ :

BAKAN ÖZHASEKİ :

?KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANMASI İÇİN HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, A Haber canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yapılan araştırmalara göre İstanbul´da 2030 yılına kadar 7´nin üzerinde deprem olacağını ifade eden Bakan Özhaseki, ?1999 yılından önce yapılan binalar depreme karşı dayanıksız, kentsel dönüşümün hızlanması için herkese sorumluluk düşüyor.? değerlendirmesinde bulundu?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki A Haber canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları cevapladı. ?Yılda, Türkiye genelinde 500 bine yakın, İstanbul özelinde ise 250 bine yakın binayı yıkıp, yeniden yapmamız lazım.? diyen Bakan Özhaseki, vatandaşlara ve belediyelere uyarılarda bulunarak ?Vatandaş, binasını ölçtürsün. Bina yönetimiyle karar alsınlar, eğer gerekliyse ve de güçleri yetiyorsa binalarını güçlendirsinler. Belediyeler de makyaj işini bıraksınlar. Birinci iş olarak depremselliği göz önüne alsınlar. Eğer belediyeler vurdum duymaz davranıyorsa, vatandaşlar gidip belediyeyi dönüşümü başlatmaları için uyarsın.? İfadesini kullandı?
Kentsel dönüşümde tıkanan yerlerin, vatandaşın zorlandığı yerlerin yasal olarak çözülmesi gerektiğini ifade eden Özhaseki, ?Bu kapsamda Şehircilik Şurası´nı topladık. İlgili herkes orada, 3 ay sonra oradan bir karar çıkacak.? şeklinde konuştu.
Her şehrin kendine has kurallarının olacağını açıklayan Bakan Özhaseki, ?Her şehrin bir imar anayasası çıkacak. İstanbul´un anayasası ile Sivas Şarkışla´nın anayasası bir olmamalı.? dedi.
Doğu ve Güneydoğu´da terör nedeniyle yıkılan evleri yenilediklerini söyleyen Bakan Özhaseki, ?En geç bir yıl içerisinde terörden etkilenen bütün vatandaşlarımızın evlerini teslim edeceğiz? diye konuştu?
CHP´nin anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi´ne götürmemesi hakkında da konuşan Bakan Özhaseki, şunları ifade etti: ?Anayasa görüşmelerini provoke etmek için ellerinden gelen her türlü şeyi yapan CHP, şimdi ne oldu da Anayasa Mahkemesi´ne başvurmaktan vazgeçti? Anayasa kapısında ağlayan bir duruma düşmemek için CHP, AYM´ye gitmiyor?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı