BAKAN ÖZHASEKİ;

BAKAN ÖZHASEKİ;

?KAYSERİ HAYIRSEVERLİKTE ÖNCÜDÜR? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nce Çetinsaya Konferans Salonu´nda düzenlenen "Hayırseverlere Ödül Töreni" programına katıldı.Törende konuşan Bakan Özhaseki, sıla-i rahime İslam dininde büyük önem verildiğini, Kayserililerin de memleketlerine düşkün olduklarını belirtti.
Kendisinin de bakan olduktan sonra gurbete çıktığını anlatan Özhaseki, "Kayseri´ye doğru gelirken içimde büyük bir keyif oluyor. Yahya Kemal´in İstanbul´a gittiği gibi özleyerek geliyorum. Hayırseverlerimiz, hemşehrilerimiz her fırsatta Kayseri´ye geliyor. Bizde de Kayserililik hastalığı var. Bu sevgi boşuna değil altı dolu dolu bir sevgi." diye konuştu.
Özhaseki, Kayseri´nin tarihten bu yana hayırseverlikte öncü olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Mevlana Hazretlerinin oğlu Bahaeddin Veled Hazretleri kitabında ´cömertlikte ziyadesiyle herkesten üstün olan şu Kayseri halkına Allah fazla fazla versin´ diyor. O günlerden gelen bir güzellik var. Vermek kolay değil, kolaylıkla verebilen insanlar kendini aşmış insanlar. Yurtdışında böyle ´ben helalinden kazanayım sonra da hayır işleyeyim, Allah´a borcumu ödeyim diyen´ yüzlerce insanın olduğu bir yer yok. ABD´de, Avrupa´da tek tük yerler var bu şekilde hayırseverler tarafından yapılmış. Biz deniz kenarında bir kent değiliz, bin bir avantajımız yok, dezavantajlarımız daha ağır basar hatta. Toprağı çok verimli değildir, üreteceği önemli bir ürün de yoktur Kayseri´nin. Böyle bir yerde biz hepimiz şehrimize karşı borcumuzu ödüyoruz. Bana da burada 21 yıl belediye başkanlığı yapma görevi verildi. Gücümün yettiğini yaptım. Ortaya çıkan ne varsa insanımızın emeği. Siyaset yapmaktan amaç hizmettir. Eğer ucunda hizmet yoksa siyaset bir hiçtir. Eğer biri hava atmak, para kazanmak için siyaset yapıyorsa ömrü boşa geçiyordur. Ama kim hizmet yapıyorsa en ulvi iştir."
Konuşmaların ardından kente ve üniversiteye çeşitli eserler kazandıran hayırseverlere plaket takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor