BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

?ÜLKEDE İSTİKRAR İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİK? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TVNET canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu? Bakan Özhaseki değerlendirmesinde ?Eğer bu coğrafyada istikrar olmazsa sizi yaşatmazlar. Anayasa değişikliği istememizin nedeni istikrar. İstikrarın olmadığı bir yerde Türkiye nasıl kalkınacak?? ifadesini kullandı?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TVNET canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu? 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan referanduma ilişkin değerlendirmelerle söze başlayan Bakan Özhaseki ? İki başlı sistemin yürümediği net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Eğer bu coğrafyada istikrar olmazsa sizi yaşatmazlar. Ben 21 sene Kayseri´de belediye başkanlığa baktım. İlk zamanlar zaten gelenden gidenden geçilmiyor. Gece yarısına kadar brifing almaya çalışıyorsunuz, arkasında buraya neler yapalım yön verelim demeniz 1 seneyi buluyor. Şehircilik Şurası´nı topladık. Sadece bu şuradan çıkan sonuçları getirmeniz bile 1 yılı buluyor. Anayasa değişikliği istememizin nedeni istikrar. İstikrarın olmadığı bir yerde Türkiye nasıl kalkınacak?? ifadesini kullandı?
Bakan Özhaseki sözlerinin devamında ?HAYIR´ oyu kullanacak olanların vatandaşı etkilemek adına kullandıkları güçlü argümanlar olduğunu düşünüyor musunuz şeklindeki soruya cevaben yaptığı açıklamada işe şunları kaydetti? ?Meclis´te görüşmeler yapılırken kendi kendime dedim ki, gidiyim en arkaya oturayım empati yapayım. Söyledikleri sözlerden bir takım anlamlar çıkarmaya çalıştım. Yaptıkları eylemlere anlam vermek zaten mümkün değil. Yaptıkları demogojiden ibaret.
1-Tek adamlık ve diktatörlük geliyor diyorlar, bu Cumhurbaşkanımız için yapılıyor. Cumhurbaşkanımız şu anda yargılanabilir mi? Hayır, kesinlikle yargılanamaz. Yeni getirdiğimiz sistemde 400 oy ile Cumhurbaşkanı yüce divana gidebilir, her attığı imzadan sorumludur. Getirilen sistemin neresinde diktatörlük var?
2 - Meclis etkisiz hale geliyor diyorlar. Elinizi vicdanınızı koyun, kanunları hükümet hazırlıyor, milletvekiller gözden geçiriyor. Şu andaki Meclis´te milletvekilleri kaç tane kanun yapabildi? Yeni sistemde Meclis yürütmeden tamamen bağımsız hale geliyor.
3- Gensoru kalkıyor. Zaten gensoru olmuyor, bunlarla vakit geçirmeyelim. İç tüzüğün tamamen değişmesi lazım ama 4-5 saat boşa geçiyor. Muhalefet bunu yapmaktan yorulmuyor. Şu andaki yapı sürdürülemez.?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı