BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DÜNYADA İKİNCİYİZ? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fransa´nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2017 Gayrimenkul Fuarı´na katıldı. Fuarda İstanbul Çadırı´nda gerçekleştirilen basın toplantısına katılan Bakan Özhaseki, açıklamalarda bulundu.
İstanbul Çadırı´nın açılışında, gayrimenkul ve inşaat sektörünün Türkiye için önemini anlatan Özhaseki, sektörün Türkiye ekonomisinin neredeyse yüzde 25´ini etkilediğini söyledi. Önümüzdeki dönemlerde inşaat sektörünün önemli ölçüde ilerleme kaydedeceğini de vurgulayan Özhaseki, ?Gayrimenkul sektörü Türkiye´nin en önemli sektörlerinin başında geliyor. Bir taraftan inşaat bir taraftan turizm, ekonomiyi yakından ilgilendiren bir potansiyele sahip. Etkilediği alan bakımından neredeyse ekonominin yüzde 25´ine sahip. 250´ye yakın sektörü de etkileyen bir iş kolu içindeyiz. Gelişmelere baktığımızda bizi ümitlendirecek yatırım yapmaya sevk edecek o kadar çok done var ki bunlardan birisi; Türkiye´deki yapı stoğunun bir an önce değişmek zorunda olması. Deprem bölgesiyiz, çok önemli miktarda konutlarda dönüşüm yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren yapacağımız atak inşaat sektörünü çok daha ileriye taşıyacak diye düşünüyorum. Gelirin artması ve insanların çok sık ev değiştirmesi. Avrupa´daki arkadaşlara bakıyoruz, bir evde doğup büyüyorlar hatta o evde de ölüyorlar ama biz 7-8 ev değiştirmeden ruhumuzu teslim etmiyoruz öyle bir kültürümüz var. Dünyada inşaat sektöründe ikinci ülke olarak biliniyoruz. 250 firma arasında ilk büyük 42 firma Türk firması. Zaten Türkiye içinde de çok etkili gruplarımız var gücü yeten müthiş organize olabilen kurumlarımız var. Gelecekte de inşaat sektörü belirleyici bir sektör olarak var olacak diye düşünüyoruz. Bazen dışarıdan ekonomi boğma hareketlerinin yapıldığını da görüyoruz böyle dönemlerden de iç dinamikleri harekete geçirmek en akılcı yoldur. Bu doğrultuda inşaat sektörümüzün desteklenmesi hükümetimizin aldığı kararlardan bir tanesidir? açıklamalarında bulundu.
?MALİYE BAKANIMIZIN MÜJDELERİ OLACAK?
Bir süre önce inşaat alanında gerçekleştirilen toplantıların sonuçlarının alınmaya başlandığını dile getiren Bakan Özhaseki, sektörün önümüzdeki 2-3 yıl için kurtarıcı olarak görüldüğünü kaydetti. Bakanlar Kurulu´nun önemli gündem maddelerinden birinin de inşaat sektörü olduğunu açıklayan Özhaseki, ?Bakanlar kurulunda saatlerce Hollanda´yı konuştuğumuz zannediliyor tabi ki bu konuyu da konuştuk ama en önemli gündem maddelerimizden biri de inşaat sektörüydü. İstanbul´da aylar öncesinde yaptığımız toplantının meyvelerini almaya başlıyoruz. Konuşulan önemli konulardan biri de tapu harçlarıydı, önümüzdeki günlerde Maliye Bakanımızın bu konuda da müjdeleri olacak. İnşallah biz bu sektörü bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde kurtarıcı olarak görüyoruz. Yüzde yüz milli olan bu sektör baş tacımız olmaya devam edecek. Avrupa´da konut satışları azalabilir bizde artacak hiç şüpheniz olmasın. Ama günübirlik gelişmelerden çabuk etkileniyoruz. Alıcılar bir anda frene basabiliyor, bu durumda morallerin bozulduğunu görüyoruz. Bu durumun da geçici olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde gayrimenkul ve inşaat sektöründe çok daha iyi işler yapılacağına ve Türkiye´yi kurtaracağına inanıyorum? diye konuştu.
?COĞRAFYAMIZDA ONLARCA MEDENİYET KURULDU?
Türkiye´nin coğrafi konumuyla ilgili önemli avantajları olduğunu da belirten Özhaseki, yaşanan pek çok olumsuz duruma rağmen Türkiye´nin sorunların üstesinden gelebilen bir ülke olduğunu kaydetti. Anadolu ve Mezopotamya coğrafyalarının tarihsel önemine de değinen Özhaseki şunları söyledi:
?Ülkemiz dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri bilim adamları en eski yerleşim yeri olarak iki yer gösteriyorlar, bunlardan biri Mezopotamya diğeri de Anadolu coğrafyası. Topluca yaşanan en eski yerleşim yeri olarak da Urfa Göbeklitepe´deki kazılarda 11 bin 500 yıl kadar önceye gidildi. İnsanlar buralarda medeniyet kurdular. Coğrafyamızda onlarca medeniyet kurulmuş. Biz de bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Coğrafyamızın önemli avantajları var. 2-3 saatlik uçuşla 50 kadar ülkeye ulaşabiliyoruz. İklim avantajlarımız var bunun yanı sıra fırsatlar ülkesiyiz. Özellikle 2000´li yılların başından itibaren ülkemizdeki yatırımlar ülkemizi gelişen ülkeler sınıfına soktu. Bizim yaşadığımız travmaları, sıkıntıları, bazı dramatik durumları kimse yaşamıyor. Biz bunların altından kalkarak, önemli yatırımlar yapıyoruz. 2000´li yılların başıyla kıyaslandığında müthiş bir gelişmişlik örneği ortaya koyuyoruz. Yatırımları tek tek sayacak değilim ama Türkiye´yi yakından takip eden herkes geleceğe ümitle bakıyor. Özellikle yaşanan travmalar başka ülkede yaşansa, onların altından kalkamayacağı sıkıntıları kolaylıkla atlatması ve ihtilal denemesinden bir gün sonra bile piyasaların açık olduğu herkesin işinin başına geçtiği, geleceğe doğru ümitle baktığı bir ülke olmak bizim için de onur verici.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da