BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

MÜTEAHHİT VE MİMARLARLA BULUŞTU ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Esenler´de müteahhit ve mimarlarla buluştu.
Kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı İstanbul´un Esenler İlçesinde müteahhit ve mimarlarla bir araya gelen Bakan Özhaseki, burada gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşüme ve 16 Nisan´da yapılacak halk oylaması hakkında açıklamalarda bulunan Özhaseki, inşaat sektörünün geleceğine de değindi.
İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin yüzde 7´sini oluşturduğunu belirten Özhaseki, ?Dünya çapında inşaat firmalarımız var. Dünya üzerinde ileri gelen 200 firmanın 42´si Türk. Bu firmalar son 10 yılda da 220 milyarlık iş alarak bizi de başarıyla temsil ettiler. Büyüklü küçüklü tüm firmalarımızın kabiliyeti üst düzeyde. Sektörde bizi nasıl bir gelecek bekliyor diye düşünüyorsanız, kentsel dönüşümü hızla hayata geçirmek gerektiğini söylememiz lazım. 1999´dan sonra yapılan yapılar biraz daha sağlam görünüyor ama bu tarihten öncekiler epey sıkıntılı. İstanbul özeline baktığımızda bu rakamlar rahatsız edebilir ama bu bir gerçeklik. İnsanları deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor. Buna hazırlık yapmak durumundayız. Pek çok gelişmiş ülke bunu yapıyor. 2012´de çıkan yasa ile başlayan dönüşüm yeterli değil, bu dönüşümü hızlandırmalıyız. Biz bu konuda ne yapacağımızı biliyoruz ama akıl akıldan üstündür. İlgili tüm akademisyenleri, meslek odalarını, müteahhitleri bir araya getirdik. Şehircilik Şurasını topladık. Gelecek sene çok hızlı bir şekilde bu işe gireceğiz. Bu çalışmalar, aynı zamanda iç piyasada 45 milyar doların da dönmesi demektir. En azından deprem tehlikesi açısından bunu yapmamız lazım. Diğer taraftan bu manzara, inşaat sektörünün önünün açık olduğu noktasında fikir veriyor. İstesek de istemesek de büyük şehirlere göç devam ediyor? diye konuştu.
Anayasa değişikliği konusunda ısrar edilmesinin üç önemli sebebi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, üç ana nedenin; iki başlılık, istikrar ve vesayet rejimi olduğunu aktardı. İş hayatındaki gelişimin istikrara bağlı olduğunu kaydeden Özhaseki, ?Türkiye´de iş aleminin önünün açılması, işini büyütmesi, gelişme ve kalkınma biraz da istikrara bağlı. Eğer istikrar ve güçlü iktidar varsa rahat yatırım yapılıyor. Yarının ne getireceği belirsizse, herkes frene basıp geleceği görmek istiyor. O zaman da hakim olan endişe, birçok sektörün önünü kapatıyor. Geçtiğimiz dönemlerde, koalisyonlarda, küçük partiler Meclis´e geldiğinde bazı pazarlıklar yapılırdı. Bu sistemin böyle dönmesini isteyenleri görüyoruz. Anayasa değişikliği ile birlikte bizim istikrarlı hükümetlere ihtiyacımız var? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı