BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?SURİYELİ ÇOCUKLARIN AHI YERDE KALMAYACAK? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Talas´taki Selçuklu Evi´nde düzenlenen ?Gençlerle Buluşma? programına katıldı. Ekinlik öncesi medya mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Özhaseki, referandum kampanyasının bütün hızıyla devam ettiğinin altını çizdikten sonra İdlib´te, Esed´in kimyasal silahla katliam gerçekleştirmesini sert sözlerle eleştirerek ?Çocukların ahı yerde kalmayacak? ifadesini kullandı?
Talas´ta ?Gençlerle Buluşma? programı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İdlib´te gerçekleşen kimyasal saldırıyı değerlendirerek "Başından beri Esed hakkında yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Önce Esed´i Türkiye Cumhuriyeti iyiliğe tutarak, orada demokratik bir ortamın sağlanması, insanlara mutlu bir yaşam sunulması açısından hep dostane tavırlar geliştirdi" diye konuştu.
Esed´in Suriye´de devam eden politikalarını eleştiren Bakan Özhaseki, Türkiye´nin en başından beri durduğu yerin de doğru bir konum olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu? ?Diktatörlük saklanacak bir şey değil. 40 tane bohçaya da sarsanız, 40 gün sonra kokusu çıkan bir şey. Ve orada Esed gerçek yüzünü gösterince haliyle biz cephe aldık. Fakat dünya devletleri, ´buradan nasıl bir çıkarım yaparız, buradan nasıl bir ortam sağlarız´ diye hesaplar yaptıkları için hep Esed´in yanında yer aldılar. Oraya gelebilmek için bahaneler buldular, kimisi sıcak denizlere açılmak için kimisi birtakım tabii kaynaklara inebilmek için kimisi Ortadoğu´da söz sahibi olabilmek için devamlı çok çirkin politikalar ürettiler. Demokrasi getireceğini vadeden ülkeler bile orada gerçek niyetlerinin demokrasi olmadığını, ortaya koydukları tavırlarla, yaptıkları işlerle bir kez daha göstermiş oldular. Biz ama çok nettik, Esed´e karşı tavrımızda da çok nettik, o çirkinlikleri de biliyorduk. Bu diktatörün bırakın sarin gazıyla çocukları öldürmeyi, daha büyük vahşetler bile işleyebileceğinin de farkındayız. Biz zalim ve katil dedikçe ne yazık ki bizim ana muhalefet bile gidip, yanında yer alarak, elini sıkarak, sırnaşarak resimler vermeye devam ettiler?
Esed´e destek verenlerin, işlenen cinayetlerin sorumluluğunda payı olacağına işaret eden Bakan Özhaseki şu ifadeleri kullandı: "Esed´e destek verenlerin herhalde Allah nezdinde verecekleri çok hesapları var. O yavruların, o küçücük çocukların hiçbirinin ahı yerde kalmayacaktır. Türkiye bu konuda dünyanın vicdanı olmaya devam ediyor. Kötüye kötü demeye devam ediyor, katile katil demeye devam ediyor ve insanlığın belki de söyleyemediği çirkinlikler karşısında Türkiye çok net tavrını ortaya koyuyor. Esed´in bu zulmünün inşallah biran önce bitmesi lazım."
16 Nisan halk oylamasına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Bakan Özhaseki, ?Bizler anayasanın ne getirdiğini, ne götürdüğünü anlattıkça, millete sağlayacağı faydaları, önümüzdeki günlerde Türkiye´de olabilecek değişimleri, iyilikleri anlattıkça doğrusu iyice ´evet´ yönünde bir evrilme görüyoruz? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı